Kell egy mindent bele típusú táska, amit spéci fonal nélkül, kapcsok, csatok nélkül is meg lehet horgolni? Dobj össze egy Talpas tatyót! Egyetlen pálcával kell dolgozni, a színes csíkok vagy sávok rád vannak bízva.

Megemelem a kalapom minden egyes horgolt táska és készítője előtt. Az a precizitás és szépség, amelyeket a zsinór- és pólófonalakból alkotnak, ELKÉPESZTŐ! Én a táskakészítés laza, praktikus oldalát erősítem. Fontos, hogy a horgolás menete egyszerű maradjon, a méret könnyedén változtatható legyen.

Nem beszélve a színekről! Egy ilyen sorról sorra készülő, könnyen horgolható táska a színek kombinációjától kel életre!

Bevallom az inspiráció Willy Fog, a világutazó segítőjének hatalmas táskája volt. (Ha emlékszel a nevére, kérlek, írd meg nekem!)

Talpas táska alapok

A táskát egy darabban kell meghorgolni. Ahhoz, hogy megfelelő szélességet nyerjen, csupán az alján kell pár áthajtást véghez vinni, amelyhez ugyanúgy fonalat és horgolótűt kell használni.

A fogantyúit is simán meg lehet horgolni, de ebben a változatban például egy pár bőr pántot varrtam fel rá.

Mennyi fonalból?


A táska ideális darab a maradék fonal felhasználásra. Csak arra figyelj, hogy a színes csíkokhoz hasonló méretű fonalat válassz, vagy ha ez nem tesz ki egy táskányi mennyiséget, fogd duplán a vékonyabb szálakat!

A grafit táska másfél gombolyag akril fonalból, kb. 150gr, és a 1/3 -1/3 gombolyag színes fonalból készült. Mielőtt belevágnál, mindenképpen készíts horgoláspróbát! Az általad választott fonalból egy 15 x 15 cm-es darabkán meg tudod számolni hány pálca, hány sor kell egy 10 x 10 cm-es felülethez. Ezt az infót felhasználva, pici matek, és már meg is van, hogy a te gombolyagod mekkora táskára elég.

Ide kattintva találsz részleteket erről!

Milyen fonalból?

A pamut fonal strapabíró, de egy ilyen táskához nem elég jó a tartása. Sima szatyorhoz szuperek! Ide vagy speciális zsinór, spárga, vagyis szövött, könnyített súlyú fonal kell, vagy akril keverék, amellyel én is dolgoztam.

Nyárra megjelennek a raffia típusúak is, vagy a szalagfonalak, de óriási a választék, szinte bármelyik fonal webshop-ba kattintasz is szezonban!

Jó munkát kívánok hozzá, kattints ide az útmutatójához!