Gyöngyösi Ildikó horgolás

Helló! Gyöngyösi Ildikó vagyok, horgolással és más kézműves dolgokkal foglalkozom.

Kitalálni valamit és megcsinálni, ez az, amit igazán szeretek. Úgy alakult, hogy a szakmám végül nem a kreatív világba vezetett (könyvelő, marketinges, végül logisztikai munkatárs), de egy cseppet sem bánom!

Irodában, csapatban eltöltött tizen.. éveim alatt remek emberekkel találkoztam, dolgoztam együtt.

Hol futott ezalatt a kreatív vonal?

Munka után, a nap végén jutott rá idő.

Igyekeztem olyan DIY projektek közül válogatni, amelyekhez nem kell nagy előkészület, sok hozzávaló, és főleg tér.

Ennek ellenére az étkező asztal felét hetekre ellepték a hobbiboltból vásárolt cuccok, a nappali sarkában sorakoztak a textilekkel teli dobozok.

A kötés volt az első olyan elfoglaltság, ami igazán passzolt a munka utáni, akár pár perces, kanapén gubbasztós kreatívkodáshoz. Csak fonal és tű kellett hozzá, amit akkor vettem fel, amikor kedvem volt.

Horgolás?

A horgolás utána következett, amiről addig annyit tudtam, amit egy blogcikkben olvastam róla, hogy GYORS!

Váltottam, és valóban felpörgött a kezem alatt a munka.

Gyorsabban készültek el a sálak, sapkák, és számomra a legnagyobb előnye, hogy pillanatok alatt visszabontható, és újrahorgolható, sokkal jobban illett a gyakran késő esti, fáradt időtöltéshez.

Ha egy cipőben járunk, akkor az oldal neked szól.

A cikkeket neked írom, a videókat neked csinálom, az útmutatókat neked szánom, ha a milliónyi, hétköznapi feladatod mellett szomjazod az inspirációt.

Igyekszem, hogy itt minden könnyen variálható legyen, ne a világ végéről kelljen hozzá alapanyagot szerezni. Emellett fontos, hogy a horgolás lépései közül főleg az alapokkal, „szájbarágós” módon megírva dolgozzak, hogy a nap végén maradt lopott, vagy erre félretett drága idő ne a minták megfejtésével teljen.

Keress ötleteket, inspirációt a munkák között, bármelyiket is választod simán személyre szabható, pofonegyszerűen átméretezhető.

Üdv,

I.