Horgolt szatyor újra

Horgolt szatyor újra

Olyan ez nálam, mint a Pavlov kutyája: kiszimatolom a tavaszi illatokat a levegőben, és azonnal nekilátok egy új horgolt szatyor kigondolásának. Idén ráadásul kettő lett.

Süthető gyurma fülbevaló

Süthető gyurma fülbevaló

A cím nem biztos, hogy meghozza a kedved, de nem aggódj, a hiba nem a te készülékedben van. Első körben sem a süthető, sem a gyurma szócska nem indítja be a képzeletet.

A süthető gyurma fülbevaló a valóságban rácáfol a nevére.

Színes, és pehelykönnyű elemeket lehet vele készíteni.

Bobi fülbevaló
Süthető gyurma fülbevaló

Az első kalandom a süthető gyurma fülbevaló készítésével több, mint egy éves. Kipróbáltam, csak kiegészítő anyagként, mivel akkor még bőrrel együtt gondoltam, és fel is került az oldalra pár darab.

Tavaly is felvettem a készítését a repertoárba, de végül elnapoltam, és úgy tűnik, év elején érett be a gondolat, elkészült az első kollekció.

Hogyan készül?

A süthető gyurma fülbevaló készítéséhez minden tudás megtalálható a neten.

Viva fülbevaló
Süthető gyurma fülbevaló

YouTube, Tik-tok, Pinterest és így tovább. Még pluszban vettem egy online tanfolyamot is hozzá a Domestika oldalán.

Le kell szögezni, hogy ha igazán szépet szeretnél készíteni, akkor ez nem az a műfaj, hogy egy este megvan, másnap mehet is fel a shopba. Millió lépése van, amit (érdemes) végigcsinálva meg lehet közelíteni a vállalható kategóriát.

A gyurma kisebb-nagyobb tömbökben vásárolható, 3-5 márka van a magyar piacon. Vannak alap színek, és van elképesztő mennyiségű készen vásárolható árnyalat.

Az alkotás öröme számomra a színek kikeverése, ezért az alapokon túl mixelek ezerrel. Ez egy csúszós terep, mert bár könnyen előállítható sok-sok tesztpéldány, és infó is van bővel a mások által készített mixekről, azért a végeredmény nem tuti.

Még aközött is bőven van különbség, hogy reggel, vagy este látod azt a bizonyos árnyalatot, vagy sütés előtt „nyersen”, vagy közvetlenül utána, vagy órákkal utána nézel rá a színekre.

És akkor még nem beszéltünk a süthető gyurma állagáról.

Sis fülbevaló
Süthető gyurma fülbevaló

A nejlonba csomagolt kemény tömbök kemény munka árán változnak át könnyen kezelhető, lágy alapanyaggá. Lepésről lépésre haladva, időt, és kézierőt nem kímélve kell megszelidíteni, hogy kiszedve a sütőből ne egyenesen a kukába vezessen az útja.

Énnékem fülbevalókról

Itt is a hétköznapi terep vonz, pont, ahogy a horgolnivalók esetében is.

szívecske bedugós fülbevaló

Olyan formákra, színekre gondoltam, amit remek érzés reggel 7-kor, munka előtt felvenni, mert jól érzi magát benne az ember egész nap.

Ütős a színe, vagy pont visszafogott, mihez van aznap épp kedve az embernek.

Nem húzza a füledet, nem akad bele a sálba vagy a hajadba.

Nagyjából ez volt az alap elképzelés, erre jöttek megoldásként a geometriai formák.

Egyszerűségükben ott van a lehetőség, hogy a színekkel nagyot lehessen dobbantani velük, és a variációk lehetősége is könnyebb velük, már csak a kiegészítőként való viselésük miatt is.

A süthető gyurma fülbevaló kollekciót ide kattintva találod!

Horgolt karácsonyi ajándék

Horgolt karácsonyi ajándék

DIY készletként szeretnéd továbbadni! Szuper, válassz bármit! Ha viszont kezdőként, te magad szeretnéd ajándéknak elkészíteni, akkor válassz kisebb, kevesebb idő alatt elkészíthető darabot!

Horgolt szívecske, szív horgolása

Horgolt szívecske, szív horgolása

A legegyszerűbb, szinte pillanatok alatt elkészíthető ❤️típust választottam. Ebből akár percenként többet is elő lehet állítani, ha ajándékcsomagolásról vagy otthont díszítő girlandról lenne szó!