Eddig szóban mondtam el, hogyan kell egy Horgolós pihenős darabot elkészíteni, de az igazság az, hogy a szövegírás mindig is jobban ment. Plusz, ez egy piszok hosszú videó lett, nem gondolom, hogy te, aki mondjuk munka után, fáradtan ránézel, végig tudod hallgatni. Inkább fusd át ezt a leírást, és bele-beletekerve nézd végig a videót. Ennyi bőven elég lesz, hogy megcsináld a fali lógót, mert nagyon egyszerű.

Még a horgolás előtt döntsd el, hogy milyen széles lógót szeretnél!

Ez a videós 28 horgolt szemre készült, az egyel korábbi 14-el. Ezt az arányt tartva kijönnek a pálcák lépései, és egységes lesz a munka.

Bármilyen fonalból el lehet készíteni, ez egy himalaya – silky touch (seta lux) 07-es árnyalata. Különleges fonal, 100% poliészter, szövött szál, hihetetlenül könnyű vele dolgozni. A horgoláshoz 6-os tűt használtam.

A videó segít a részletekben, és ide egy rövid vázlatot készítek, hogy minél gyorsabban átlásd, hogyan épül fel a horgolása a munkának.

  • 28 szemből láncsort horgolunk,
  • erre egy sor egyráhajtásos (erp) pálca kerül, minden szembe, a végén soremelés.
  • Indul a hármas blokk, amely végig ismétlődik majd a lógón:
  • minden második szembe két erp pálcát öltünk, a végén soremelés.
  • Minden szembe rövidpálcát öltünk, a végén soremelés, majd a
  • a blokk első sorába dolgozunk, minden dupla erp közepébe dupla erp pálcákat öltünk, és a végén természetesen soremelés.
  • Újra indul az első dupla pálcás erp, de a folytatásban már nem a második szembe öltjük, hanem az alatta lévő sor dupla pálcái közé.

Ezt ismételjük, míg el nem érjük azt a méretet, amit terveztünk. A fonalválasztáshoz készíthetsz horgoláspróbát, ha a méretet pontosabban szeretnéd belőni, vagy ki van számolva a fonalmennyiséged, amit rá akarsz fordítani, és kíváncsi vagy, kijön-e belőle.

A fali lógó utómunkálatai nagyon „barátságosak”, nem nagyon kell szálakat elvarrni, és a rojtok készítése is gyerekjáték a fonalnak köszönhetően.

A rögzítéséhez én egy dunai ágat használtam, ezek nélkül nem hagyom el a partot, akárhányszor is látogatjuk meg a nagy kék vizet, így van belőle választékom bőven.