Hányszor tetted már le a horgolótűt, mert csalódás ért? Szoros lett a pálcasor, túl fáradt voltál a szemek számolásához, nem láttad a végét, hogy egyszer ebből valaha is használható darab lesz?

Sajnos ez előfordul, nem a te hibád, én is keresztülmentem ezen!

A horgolásban a gyakorlást nem lehet megúszni, viszont jó horgolt minták megválasztásával könnyebb haladni. Csakhogy mit horgolj, hogy elkerüld ezt az érzést, és akár már elsőre sikeres darabok kerüljenek ki a kezeid közül?

Mielőtt a hvecs válaszát megadnám erre a kérdésre, lépjünk ki egy pillanatra a kézimunka témaköréből.

Mit szólnál, ha villámutazást tennénk az idegen nyelvek világában? Tényleg csak egy pillanatra, mert számomra az angol nyelv gyakorlása és a horgolt pálcák „felszedésének” hasonlósága ihlette ezt a megoldást.

A hagyományos módon leadott nyelvtani leckék, néhány gyakorlattal, témák köré rendezve kevésbé nyújtanak (siker)élményt, mint az olyan úttörő ötletek, mint egy magazin cikkein keresztül történő szókincs szaporítás, vagy amikor izgalmas szavak helyett azonnal teljes kifejezéseket ismersz meg.

Ugyanerre a friss szemléletre alapoz a kezdőbarát darabok ötlete is itt, a Horgolós Pihenő Bázison.

Sokunkat a pálcák biflázása, céltalan sorok gyártása kevésbé hoz lázba, és sarkall további horgolásra. Egy olyan projekt viszont, amely alap lépésekből épül fel, és a végén, ha nem is tökéletes, de egy valódi, saját darabot ígér, megéri a hajtást.

Ilyen ötleteket gyűjtöttem össze, és rendeztem egy hírlevél sorozatba. Ezek egyszerű, modern formái nem a köztudatban élő – és általam nagyra becsült! – profik kifinomult horgolós stílusát idézik, viszont tökéletesek gyakorláshoz.

Figyelem! Ez nem egy horgolós tanfolyam. A fonalból készült projektek példákat mutatnak arra, hogyan lehet csupán alap pálcák segítségével látványosat alkotni.

Összesen 8 levélbe 17 darab ötletet csomagoltam, amelyek pár naponta landolnak a postaládádban, ha feliratkozol

A sorozat célja, hogy inspirációt nyújtson a már elkészült munkákból, kiegészítve olyan tartalmakkal, mint egy -egy értelmező leírás, hasznos blogcikk vagy videó, amelyeket azonnal fel is használhatsz.

Kérem a kezdőbarát ötletket!

Ha feliratkozol a 8 részes sorozatra, kizárólag ezek a levelek kerülnek a megadott e-mail címedre.

Amennyiben pipát teszel a második, Kérem a hasznos tippeket, videókat és eDM-et tartalmazó hírleveleket is! mondat elé is, feliratkozol az oldal sima hírlevelére is, és további levelek érkezhetnek a címedre.

Köszönöm, ha ezt is kiválasztod!

Ha idővel mégis meggondolnád magad, a hvecs hírlevele bármikor, egyetlen kattintással lemondható, miközben a Listamester szuper levelező rendszere pedig profi garancia arra, hogy adataidat biztonságban vannak, nem kerülnek idegen fél birtokába.