Az Alapsapit és a Forgószél körsálat is más dimenzióba repíti a Fogj hozzá egy szálat megoldás. A bézs „firka” mozgalmasabb látványt hoz a korábban letisztult, sávos megjelenésbe, legyen szó horgolt sapka, vagy körsál témáról.

horgolt körsál
horgolt körsál

Horgolt körsál ügyben újra és újra fel lehet fedezni a spanyol viaszt.

Variálható a méret, a horgolt felület típusa, no és persze a fonal.

Sokan, sok féle fonalból horgoltak már Alapsapit és Forgószél körsálat, de rábukkantam egy sokadik féle variációra.

Fogj hozzá egy (másik színű) szálat, és saját készítésű melír fonallal dolgozhatsz.

Ilyen kevert fonalak – melange, cirmos, stone washed, kőmosott néven – könnyedén megtalálhatók a fonalboltok polcain. Ezek már eleve úgy vannak sodorva, hogy váltakozik bennük a színes, és a világos árnyalatú fonal hossza. Csodás megoldások születnek kötéskor és horgoláskor, sokkal átütőbb, melegebb, térben is látványosabb lesz a kész darab.

Nincs kéznél ilyen fonalad, fogj hozzá a színes alaphoz egy vékony, bézs szálat!

horgolt sapka
horgolt sapka

Ez is ugyanúgy hozza a fenti eredményeket, és további szuper hatása, hogy jobb tartású, karakteresebb lesz tőle a sapi és a sál, mivel vastagabb szállal dolgozunk, ugyanazzal a tűmérettel.

Ennek következtében előfordul, hogy át kell méretezni a tervezett darabot, ami miatt érdemes méretpróbát készíteni!

Az Alapsapinál olyan vékony a hozzáfogott fonal, hogy nem volt szükség arra, hogy átszámoljuk a leírást. Az eredeti útmutatóban szereplő szem- és sorszámmal kell horgolni. A melír sapi így vastagabb, picit passzosabb lesz, de ugyanúgy 10+ korosztályos méret.

Természetesen a számok variálásával személyre lehet szabni.

A körsállal már más a helyzet.

horgolt körsál
horgolt körsál

Ezzel a melíros megoldással csak a belebújós fazonját érdemes kipróbálni, mert a megtekerős változathoz túl vastag lenne a horgolt textúra.

Picit vissza is kell venni a kezdő láncsor szemeinek számából, és a sorokból is kevesebbet kell horgoni.

A részleteket itt, a horgolós csomag leírásában megtalálod.

Tegyél egy próbát, ha van otthon maradék fonalad, fogj hozzá egy szálat. Ez lehet akár színes is, szuper variációk láthatnak így napvilágot, talán olyanok is, amelyekre a fonalgyártók eddig nem is gondoltak!