A cím nem biztos, hogy meghozza a kedved, de nem aggódj, a hiba nem a te készülékedben van. Első körben sem a süthető, sem a gyurma szócska nem indítja be a képzeletet.

A süthető gyurma fülbevaló a valóságban rácáfol a nevére.

Színes, és pehelykönnyű elemeket lehet vele készíteni.

Bobi fülbevaló
Süthető gyurma fülbevaló

Az első kalandom a süthető gyurma fülbevaló készítésével több, mint egy éves. Kipróbáltam, csak kiegészítő anyagként, mivel akkor még bőrrel együtt gondoltam, és fel is került az oldalra pár darab.

Tavaly is felvettem a készítését a repertoárba, de végül elnapoltam, és úgy tűnik, év elején érett be a gondolat, elkészült az első kollekció.

Hogyan készül?

A süthető gyurma fülbevaló készítéséhez minden tudás megtalálható a neten.

Viva fülbevaló
Süthető gyurma fülbevaló

YouTube, Tik-tok, Pinterest és így tovább. Még pluszban vettem egy online tanfolyamot is hozzá a Domestika oldalán.

Le kell szögezni, hogy ha igazán szépet szeretnél készíteni, akkor ez nem az a műfaj, hogy egy este megvan, másnap mehet is fel a shopba. Millió lépése van, amit (érdemes) végigcsinálva meg lehet közelíteni a vállalható kategóriát.

A gyurma kisebb-nagyobb tömbökben vásárolható, 3-5 márka van a magyar piacon. Vannak alap színek, és van elképesztő mennyiségű készen vásárolható árnyalat.

Az alkotás öröme számomra a színek kikeverése, ezért az alapokon túl mixelek ezerrel. Ez egy csúszós terep, mert bár könnyen előállítható sok-sok tesztpéldány, és infó is van bővel a mások által készített mixekről, azért a végeredmény nem tuti.

Még aközött is bőven van különbség, hogy reggel, vagy este látod azt a bizonyos árnyalatot, vagy sütés előtt „nyersen”, vagy közvetlenül utána, vagy órákkal utána nézel rá a színekre.

És akkor még nem beszéltünk a süthető gyurma állagáról.

Sis fülbevaló
Süthető gyurma fülbevaló

A nejlonba csomagolt kemény tömbök kemény munka árán változnak át könnyen kezelhető, lágy alapanyaggá. Lepésről lépésre haladva, időt, és kézierőt nem kímélve kell megszelidíteni, hogy kiszedve a sütőből ne egyenesen a kukába vezessen az útja.

Énnékem fülbevalókról

Itt is a hétköznapi terep vonz, pont, ahogy a horgolnivalók esetében is.

szívecske bedugós fülbevaló

Olyan formákra, színekre gondoltam, amit remek érzés reggel 7-kor, munka előtt felvenni, mert jól érzi magát benne az ember egész nap.

Ütős a színe, vagy pont visszafogott, mihez van aznap épp kedve az embernek.

Nem húzza a füledet, nem akad bele a sálba vagy a hajadba.

Nagyjából ez volt az alap elképzelés, erre jöttek megoldásként a geometriai formák.

Egyszerűségükben ott van a lehetőség, hogy a színekkel nagyot lehessen dobbantani velük, és a variációk lehetősége is könnyebb velük, már csak a kiegészítőként való viselésük miatt is.

A süthető gyurma fülbevaló kollekciót ide kattintva találod!