Sejtettem, hogy a bolyhos fonal a korábbi fülmelegítő után tartogat még kihívásokat. Kezdő horgolók számára egy kis horgolt darab, egy horgolt körsál szuper kihívás. Ebből az alapanyagból különösen!

Az ilyen kis daraboknál egyből adja magát az egy gombolyag egy körsál lehetőség.

horgolt körsál

Ezt már az első öltésnél igyekeztem figyelembe venni, és ebben a korábbi bolyhos fülmelegítő mutatott irányt. Két kisebb darabot lehet elkészíteni egy gombolyagból, ezért tudtam, hogy a kis körsál simán megoldható ezen a módon.

Tovább gondolkodva a mintán, több lehetőség közül is választhattam.

Ez a fonal akkor szép meghorgolva, ha összefüggő felületet ad. Rövidpálcával dolgozva tömör az eredmény, ami a füleshez tökéletes volt, viszont nyakban viselve picivel lágyabb esésre volt szükség.

Bevallom, először a Futókörsál leírására gondoltam.

Abban a darabban az a szép, hogy az oldalán futó sávok csodás textúrává állnak össze, ami felvéve még játékosan kanyarog is. Nos ebből a bolyhos fonallal semmi az ég világon nem látszott, úgyhogy elvetettem.

Lilit eleve nem is vettem számításba, mert az egy áttört minta, és félő folt, hogy a bolyhos vonal szálai nem takarják egymást eléggé, és a bolyhos részek hátoldala nem szép látvány.

Ezen a vonalon érkeztünk el oda, amit most a Bolyhos körsálnak hívunk.

A győztes minta pedig a Forgószél lett.

Ez a megoldás hozta össze a fenti próbálkozások előnyeit és hiányosságait. Úgy, mint egy összefüggő, már-már bársonyos felület, rajta egy épphogy látható mintázattal.

A ferde vonalak a sál mozgásával együtt láthatók, és kissé mozgalmassá is teszik a látványt.

A körsál horgolása

Bár itt is van technika, két szempontból is könnyíthetünk a horgolás menetén.

Kezdőként a Forgókörsálat érdemes hagyományos fonallal kipróbálni. Ennek során megismerhető a horgolás menete, a technikai megoldások, és a bolyhos fonalnál erre már nem kell külön figyelni.

===
Segítséget nyújt ehhez a PAKK-ba kerülő próba fonaltekercs is!

Részletekért kattints át!

===

Ha már horgoltál Forgószél körsálat, akkor HURRÁ!

Te nagyon szerencsés helyzetben van, bármilyen extra fonalból el fogod tudni készíteni ezt a nyakmelegítőt.

Mennyi fonal kell hozzá?

A kezdő láncsor megfelelő módosításának köszönhetően egy gombolyagból simán kijön ez a kényelmes méretű körsál. Egyszerűen csak bele kell bújni, illetve van egy trükkös módja is a viselésének, ide kattintva meg tudod nézni.

Jó horgolást!