Áttört mintája szuper látványos, amelyet horgolni is, és viselni is remek érzés. Utóbbi különösen érvényes, ha fázós vagy, és hozzám hasonlóan csak az állig bebugyolálva jelenti a megoldást.

===

Digitális horgolási útmutató

===

Horgolós csomag, Lili PAKK

===

Ennek a körsálnak a szerkezetét – a Forgó– és a Futóval ellentétben – nem rugalmas sorok alkotják. Sőt, nem is egy laza, mellkasra omló fazonról van szó.

Lilit lyukacsos textúrája teheti csábítóvá, amely miatt kényelmes viselet, mert jó szellőzést biztosít. És egy magasan, áll alatt álló formától, ami megvéd a hidegtől, nem is kívánhatunk többet.

Milyen fonalból?

Itt is a jól bevált, viszonylag vastag akril fonalak voltak a nyertesek. Puha tapintásuk, jó sodrásuk van, így könnyű velük a munka, KEZDŐ horgolók számára nem is kell több.

horgolt körsál

Ráadásul izgalmas árnyalatok közül lehet válogatni, hogy bárki megtalálja az őszi, átmeneti kabátjához passzolót, vagy a télikabát színéhez illőt.

Mennyi fonal kell hozzá?

A horgolós csomagba 2 gombolyag fonal kerül, te tudod kiválasztani, melyik kettő.

horgolt körsál

Az útmutatóba készült Lili hagyott a másodikból kb. egyharmad mennyiséget. Viszont a leírás variálható, készítheted szűkebbre, szélesebbre, bővebbre a körsálat. Ha szeretnéd kicentizni hozzá a két gombolyagot, vagy bármilyen másikat, amit választasz hozzá, itt találsz segítséget.

A horgolás menete

A körsálat körről körre kell meghorgolni, nincs benne oda-vissza forgatás, csak egymásra épülő sorok.

A sorokat alap pálcákból felépülő pálcacsoportok alkotják, amelyek horgolási képe nagyon hasonlít a granny square, nagyinégyzet stílusára, de egészen más technikával készül.

Gyorsan és lendületesen horgolható darab, KEZDŐ-k is könnyedén fel fogják venni a ritmusát, és akár pár nap alatt saját készítésű darabbal büszkélkedhetnek.

Remélem megkedvelted a fentiek alapján, készíts egyet magadnak, egyet pedig ajándékba annak, akit a legjobban szeretsz!

Jó horgolást!