Megcsináltam két alap fazont: horgolt karikával záródót, és a a tekert változatot. Az alapja egyforma, a befejezésnél van némi eltérés.

===

Fülmelegítő, sapi, sál?

A horgolnivaló csomagokat – fonal, tű, útmutató – ide kattintva találod!

===

Született már egy fejpán/fülmelegítő itt a blogon korábban, a kezdőbarát sorozatban fut is a leírása, szöveges doksi és videók is vannak hozzá.

Ez a mostani fülmelegítő több szempontból is másképp készült.

  • hosszú, horgolt sávokból áll, így a hosszát már az első, a kezdősor alkalmával meg kel határozni,
  • a pánt szélessége a sorok számának módosításával variálhatók, ez is pont olyan egyszerű méretezése, mint a korábbinak volt.
  • a záródása eltér: a horgolt karikával záródót össze kell tűvel ölteni, és utána lehet rávarrni a pici karikát.
  • a tekert fazon két végét egy pici trükköt alkalmazva lehet egymásba fordítani, és szintén összevarrótűvel összeolteni.

Az elkészítési ideje talán a második variációnak rövidebb egy picit, de pár perc eltérés lehet csak a különbség. Ide kattintva megtalálod a hozzá készül miniPAKK-okat!

Milyen fonalból?

Minél vastagabb, annál könnyebb a dolgod, mert kevesebb pálcát kell horgolni, gyorsabban elkészül. A fülmelegítők gazdaságos kivitelben leggyakrabban akril, akril-gyapjú, akril-bambusz, akril-pamut fonalakból készülnek.

Ha többet szeretnél rászánni, akkor a merino gyapjú keresőszót írd a fonal webshopok keresőjébe. Csodásnál csodásabb színű fonalakat fogsz találni!

Vigyázz! Az az általános tétel, hogy vastagabb fonal melegebb NEM igaz!

Az összetétel számít, az akril átlagos, a gyapjú melegít, a pamut és a bambusz a jó tartásért felelnek.

Ide kattintva meg tudod nézni a videót!

Mennyi fonal kell?

Egy gombolyag, 100 gr-os, 160-200 m hosszú fonal elegendő két fülmelegítő elkészítéséhez. Ez egy nagyon általános adat, a horgoláspróba adhat pontos segítséget, de egy gombóc fonallal nagyon valószínű, hogy érdemes nekifogni, ha 80 m felett van a hossza 100 g esetén.

Milyen pálcák?

Ez a fülmelegítő EGY fazon a sok közül, rövidpálcákból épül fel, amelyek hátsó szálba öltve sorakoznak egymás mellett. Így olyan textúra készül, amely rugalmas, jó a vastagsága, és viszonylag gyorsan is lehet vele haladni.

Ezen kívül simán lehet félpálcával, egyráhajtásossal, kúszószemmel, és ezek variációival dolgozni. A lehetőségek száma szinte végtelen, a YouTube, Google és a Pinterest roskadozik fejpánt ötletektől.

Jó horgolást kívánok hozzá