===

A 💓szülinapos hétvége #hvecshetvege is egyben, ezért itt egy AJÁNDÉK, 10%-os vásárlási kedvezményre érvényes kupon!

AZELSOEV10%

4 napig, 2021. március 9-ig érvényes az ÜZLET termékeire:

digitális és PAKK/miniPAKK/Csak fonal termékekre egyaránt!

Más kupon kedvezményekkel nem összevonható, csak a termékre vonatkozik, a szállítási költségre nem!

===

2020-ra mindenkinek megvannak a különleges élményei, és tartok tőle, hogy 21-re is akadnak újabbak.

A Hvecs mindössze 11 nappal a karantén indulása előtt látott napvilágot, és bár a DIY minivilágnak elvileg nincs sok köze a világ történéseihez, de ki tudja, hogy alakulnak a dolgok, ha minden az eredeti kerékvágásban halad tovább.

A hvecs egy bakancslistás dolog.

Mindig is meg akartam csinálni, de még az év eleji hónapokban is csak zavarosan tudtam róla beszélni, ha megkérdezték, mi lesz ez. A bankban, számlanyitáskor csak annyit mondtam, hogy fonalbolt…

Azóta sokat szilárdult a koncepció (ó, milyen súlya van ennek a szónak!), és bár vannak fonalak, a fő csapásirány a horgolási útmutatók lettek.

Ez a saját horgolás tanulásom okán alakulhatott így.

Fonalat és tűt pillanatok alatt lehet szerezni, az idő ott szökik el, hogy leírások után nyomozol, netes videókat böngészel, és ami tetszik, arról próbálod kideríteni, meg tudod-e csinálni.

Munka mellett erre nincs idő, vagy csak épp annyi, hogy tyúklépésben haladj, ahogy én is tettem, míg az első, kész darab megszületik. Olyan, amit hordani lehet, amit el lehet ajándékozni, vagy ki lehet tenni a lakásban.

Szerintem pont ilyen sikert hozó projektekre van szükség a haladáshoz, ahhoz pedig lépésről lépésre leírásokra: szöveggel, tonnányi fotóval és persze videóval.

Ezek a horgolós útmutatók lerövidítik ezt az utat, mert a feje tetejére állítják a megtanulom-gyakorlom-nekivágok sorrendet. Azt mondja, figyú: kövesd a lépéseket, eközben gyakorolsz, és a végére lesz egy sapid, plusz megtanultál egy csomó technikai lépést.

Az év eleji felmérésből szuper dolgok derültek ki a hírlevelesek válaszaiból.

Sokat panaszkodunk az időhiányra, meg, hogy ez a hobbi nagymamáknak való, ők ráérnek, de ez csak a köztudatban van így. A valóság sokkal színesebb ennél.

Elég rákattintani egy bejegyzésektől és hozzászólásoktól pezsgő kötős-horgolós fórumra, máris látszik, milyen széles korosztály foglalkozik ezzel, sőt, készít elképesztően profi cuccokat.

A felmérésből az egyik legnagyobb meglepetés számomra, hogy ők, akik horgolnak, nem csak horgolnak!

Több más, munka melletti/utáni elfoglaltságot is űznek a fotózástól kezdve a makramén keresztül a táncolásig, vagy a bullet journal készítésig.

Ők azok, akiknek ennyi mindre „van idejük” leggyakrabban esténként, munka után végzik mindezt, lopott vagy szerintem inkább pontosan az ezekre az elfoglaltságokra „félretett” időben, miközben a párjukról/családjukról is gondoskodnak.

Az elmúlt egy év sok hasonló felismerést hozott.

Fehérgalléros irodai munkásként, fejem fölött egy csinos céges logóval, esténként horgolgatva soha nem akadtam volna rá ilyen szuper közösségre.

Köszönöm, ha Te is az érdeklődők, vásárlók között vagy!

Ha még csak ismerkedsz az útmutatókkal, indulj innen!