Pukkannak az újabb PAKK-ok, és egy-egy dübörgő hétvége között szükség(em?) van egy kis horgolós pihenőre. A poén, hogy ezúttal nem fogtam horgolótűt a kezembe.

Itt egy rövid videó, ha most épp nem érsz rá ezt a bejegyzést végigolvasni, kattints át!

Ezzel a technikával, a papírra hímzéssel már találkozhattál az oldalon korábban. Akkor egy fotóra készítettem vele dekorációt, ami az amúgy is emléket hordozó tárgyat még egyedibbé formálta.

Ezúttal egy személyes sztori, a képeslapok írása hozta elő ezt a megoldást. Anyu minden évben karácsonykor és húsvétkor kipakolta az asztalra a lapokat, meg a egy kockás papírt, amelyeken címek voltak.

Nem emlékszem pontosan, de nem egy-kép lapról volt szó, úgy tíz körül biztosan meg kellett írnom őket.

Gyöngybetűkkel végigírtam minden egyes lapot, a végére a ..sok-sok szeretettel! kiegészítő mondatot, mert az nagyon fontos.

Ezekkel a hímzett lapokkal ellentétben azokat nem kellett borítékba tenni. Itt a hímzés, és a hátoldalára ragasztott papír miatt elkél a plusz csomagolás!

Lássuk, hogyan készül!

======

Ez az 5 perces videó végigvezet a menetén, ide kattintva pedig le tudod tölteni hozzá a sablonokat!

======

A hozzávalók listája ezúttal sem esik túlzásba, egy szép karton (én Kraft 350g-osat használtam, Pantone), három színben hímzőcérna, tű és némi cellux kell.

A fent letölthető sablon A4-es méretben készült. A kinyomtatott minta méretét a nyomtatási beállításoknál könnyen variálhatod, de még ennél is egyszerűbb, ahogy a videóhoz készült papírokat nyomtattam.

A beállításoknál az egy oldalra 4 lapot variációt választottam, és ez a méret lett a kártyákhoz megfelelő.

A nagyobb méretű képeslapként funkcionál majd, a kisebbek saját készítésű ajándékkártyák lesznek.

Készíts párat Te is!