A körsál volt az első tanulódarab a webshop-ban. Ez még 2020 év elején történt, amikor még minden „rendben volt”. Azóta PAKK lett belőle, és a dolgok a fejük tetejére álltak, de azért én horgolok tovább.

Ki tudna ellenállni ilyen bevezető után, hogy elolvassa legfrissebb pakkos írásomat?

A Forgószél Körsál PAKK-ról itt írok részletesen, itt a csomag, és ez a három kérdés, amit ide hoztam:

  • Hogyan lehet eltolni a sorokat,
  • Mi az a tűlevonás,
  • és mit kezdj a maradékkal?

Sorhiba

A forgószél sapi és körsál azért készíthető el könnyen, mert a sorok ritmusa egyenletes. Nincs benne mintaegység, nem kell pálcákat számolni, ha bekapcsolok mellé egy zenét, simán fel tudom venni a tempóját.

Tulajdonképpen ez rejti azt az egyetlen csapdát is, amelyen el lehet csúszni. Elég csak egy sor alkalmával hibásan váltani, és a körsál formája odavan.

Mit tehetsz?

Három dolgot: időnként megszámolod a sorok pálcáit, nem hagytál-e el szemet, vagy nem szúrtál-e többször egy szem szálába.

Ki is terítheted a készülő darabot egy asztalra vagy ágyra, és lazán megigazgatva átvizsgálhatod, egyenletes-e a horgolás.

Még egy ötletem van, a sorjelölő.

A megfelelő pálcára tűzve egy ilyet, vagy helyettesítve egy biztostűvel, színes fonalszállal, egyszerűen kiiktathatod ezeket a rejtett aknákat.

Mi az a tűlevonás?

A korábbi pakkok kapcsán kiderült, hogy bár praktikus, hogy a fonal mellett horgolótű, és összevarrótű is van a készletben, előfordul, hogy van, akinek erre nincs szüksége. Mert:

  • van már otthon horgolótűje, összevarrótűje,
  • vagy más korábban egy PAKK vagy miniPAKK kapcsán hozzájutott ezekhez,
  • vagy csak egyszerűen nem akar a csomagba horgolótűt és összevarrótűt.

Több ötlet is felmerült azzal kapcsolatban, hogyan oldjam meg ezt a problémát. Mindenképpen a PAKK részeként képzeltem el a tűket, ezért úgy döntöttem, maradnak az alap készlet tagjai.

Viszont azok számára, akik a fenti felsorolásba esnek, megszületett a tűlevonás intézménye, megspórolva ezzel 10%-ot a egy PAKK árából.

Ha tehát nem kérsz a PAKK-ba horgolótűt és összevarrótűt (csak egyben lehet lemondani róluk), akkor ezt meg tudod jelölni a webshopban, és ezzel automatikusan csökken az egy PAKK egységára.

Sajnos a rendszer erre egyelőre egyesével képes csak, ha több ugyanolyan PAKK kerül a kosárba, azt nem tudod megoldani vele, hogy egyikhez kérsz tűket, a másikhoz nem. Több eltérő PAKK esetében ez megy, ha biztosra szeretnél menni a Pénztár lista nézetében jól látszik egy – egy csomag összetétele.

Mit kezdjek a maradékkal?

A két 100 g-os gombolyagból a körsál elkészítése után kb. 20-25 g fonal marad. Ez nem sok, de egy pici forraltboros kesztyűre épp elegendő.

Úgyhogy, ha a családban, vagy a barátok között vannak pici praclik, amelyek számára szuper ajándék volna egy kézmelegítő, a videó alapján könnyen el lehet belőle készíteni.

Kérdésed van a Forgószél PAKK-kal kapcsolatban? Írd meg a Kapcsolat oldalon!