Új formában a Borostyán, horgolt kendő! Puha, és jól lélegző pamut-bambusz mix fonalból horgolókészlet állt össze, amelyet most bemutatok!

horgolt kendő

Szegély horgolása VIDEÓ!

Az eredeti verizióban egy enyhén fényes, lágy akrilfonallal (Alize Díva Plus) dolgoztam. Ennek köszönhetően egy viszonylag vaskos, de igazán lágyan hajló kendő készült. Ez a kendő őszi hidegben, hűvös időben simán elegendő volt nyakbavalóként.

Ezúttal viszont a természetes pamut és bambusz alapanyag lett a kendő textúrája.

horgolt kendő fonal

Ezek szinte teljesen eltérőek a hideg időre alkalmas, gyapjú és akril világtól.

A pamut szuper lélegző, jól szellőző alapanyag, amelyhez jön a bambusz sejtelmes fényessége és puhasága. Természetesen kivédik a hűvös időt, de inkább csak egy laza garbónyakhoz hasonló az „erejük”.

Sőt, nem melegítenek, remekül szellőzik a belőle horgolt kendő. A vastagsága nagyjából a Catania pamutfonaléhoz hasonló, pont, mint a Szundikendőnél használt típus. A tűméret is ugyanaz, 3,5-es.

===

Eredeti Borostyán kendőről ITT írtam!

===

Kezdők is nekivághatnak?

horgolt kendő

A horgolása nem bonyolult, mert alap pálcákból épül fel, és a soronkénti szaporításoknak köszönhetően alakul a formája.

A nehézséget tehát nem a technika jelenti, hanem a méret és a fonalmennyiség. 5 pici gombolyag, viszonylag kis méretű horgolótű, sok-sok horgolt sor.

Ehhez bizony kitartás kell, és elő horgolt projektként. Úgy vettem észre könnyű elveszíteni a lelkesedést, ha a lassabb tempó miatt már hetek óta nem érünk a horgolás végére, és nincs meg a vágyott horgolt darab. Fennáll a veszélye, hogy elfekvő munka marad, és ki tudja, mikor kerül elő újra a doboz mélyéről.

Viszont, ha bírod a hosszútávú kihívásokat, akkor ez a Te projekted, legyél akár totál kezdő, akár gyakorlott horgoló.

Nem kell benne számolni, a sorok egy idő után szinte gondolkodás nélkül épülnek. Kikapcsolódásnak tökéletes, akár 10 percet is dolgozva rajta egy egész napos őrületet ki lehet pucolni a fejekből.

Remélem kipróbálod!

===

A horgolókészletet IDE kattintva megtalálod!

===