Ez a hajbavaló gyerekkorom óta fel-felbukkan, de most úgy tűnik, standard módon divatban maradt. Elkészíteni – varrni, horgolni – kifejezetten kezdőknek való feladat, és egyben remek pálcatanulási gyakorlat.

===

Itt a videó, amely alapján el tudod készíteni!

===

Ismét plüss fonalat választottam.

Ennek két nagy előnye, hogy vastag, így nagyméretű tűvel gyorsan horgolható, illetve fényes a felülete. Ahogy a pálcák a hajgumin sorakoznak, és hullámosra vannak húzva, bársonyosan fénylenek.

Mi kell hozzá?

A scrunchie horgolása pofonegyszerű, pár hajgumira és színes fonalra, 7-es méretű horgolótűre van szükség. Jó, ha van még egy fém összevarrótűnk, ami a befejezéshez szükséges.

A horgolás menete

A kezdőcsomót a hajgumira hurkoljuk, és körben egyráhajtásos pálcákat készítünk. A titok csupán annyi, hogy a pálcákat a hajgumi belsejébe öltjük, vagyis egy-egy horgolt pálca körbeöleli a rugalmas anyagot.

A pálcák számát saját kezűleg kell szabályozni. Függ a kiválasztott hajgumi méretétől, rugalmasságától, és persze attól is, mennyire hullámos scrunchie-t szeretnénk.

Egyetlen hátránya..

.. a fonalnak, hogy amelyik ponton elvágjuk, ott potyognak a pici bársony szálai.

Erre fel kell készülni, de jó hír, hogy miután a vágás körüli szálak kihullottak, a folyamat leáll.

A fonal tartós, és strapabíró, látványos színeivel szuper kiegészítő. Könnyedén illeszthető meglévő színösszeállítástok mellé, de egy sima farmer, fehér pólós szerelést is feldob.