Horgolt sapka minta szezonban úszunk, erre az évre ez lesz a sereghajtó! CSÚCS a formája miatt lett természetesen, de az én szívem a széles pereme látványától dobban!

Milyen fonalból?

Itt is áll a tétel, hogy bármilyenből készülhet, de ezt a bemutató darabot gyapjú-akril keverék fonalból horgoltam. Ez a legjobb fonalkombó szerintem, mert a gyapjú rugalmas, de nehéz, és ehhez jön az akril tartása, és meg is könnyíti a fonalat.

Egyetlen, 240 m hosszú fonalból készült, 7-es tűvel, és maradt pár méter a végére.

CSÚCS forma

A sapka horgolása

Technikás, de nem bonyolult. A visszahajtható pánttal kell kezdeni, ennek a hosszát a fej körmérete adja. Erre jön a felső rész, amelyet fogyasztással formára lehet szabni.

A PAKK-ban lévő fonalhoz a fogyasztás menete ki van számolva. Ha más fonalból szeretnéd elkészíteni, az sem gond, csináltam mellé egy harmadik útmutatót, amely csak a MATEK-ot tartalmazza.

Segítségével át lehet számolni, mely pontokon kell fogyasztani, hogy a felső, CSÚCS rész egyenletes legyen.

PAKK van?

Finom, fáradt őszi színeket válogattam hozzá! Persze megvan a vad vörös, a vagány keki is, de csendesebb fonaltársak is akadnak

Varrd fel DIY videó

A felhajtható peremű sapiknál gond lehet, hogy a felhajtás macerás, és elcsúszhat. Ezt nagyon könnyen orvosolni lehet pár öltéssel!

Kattints ide, és egy pár perces (felgyorsítva!) videóban megmutatom, én hogyan csináltam!

===

A CSÚCS sapi digitális horgolási útmutatóját itt találod!

===