Teszteltem a nevet, becsszó! Felugrott pár szemöldök, de ezt jó jelnek vettem.. Ez az a jó értelemben vett egyszerű körsál, amiből nem lehet semmit elvenni, hogy jobb legyen.

A tavalyi Forgószél körsál feltűnésmentes látványosságát akartam új formába hozni. A körsál forma a praktikuma miatt adott volt, erre varrtam „új gombot” ezzel a kívül futó láncsoros megoldással.

Itt találod a PAKK-ot és a horgolási útmutatót, kattints át!

Milyen fonalból?

Egyszínű, max. színes blokkokkal gondolkodóként ezúttal is monokróm lett a végeredmény. A hozzá tartozó PAKK-ban is két egyszínű gombolyag csücsül.

Persze ez egyátalán nem zárja ki, hogy Te színátmenetes fonalból fuss neki, vagy színes sávokat horgolj egymásra. Ez utóbbit én is ki fogom próbálni.

A fonal típusa

A bemutató darab és a PAKK „töltelékek” is sima akril fonalak. Ezek kellően melegek az őszi, téli időjáráshoz, elég vastagok, hogy gyorsan lehessen haladni velük a horgolással. Plusz jó az áruk, ami nem utolsó, különösen, ha kezdőként, ennek a darabnak a lépésein keresztül ismerkedsz a horgolással.

A körsál horgolása

Egyetlen pálca típussal kell elkészíteni, azt soronként egy bizonyos helyre öltve. Ettől alakulnak ki a sál külső felén futó láncsorok, sávok.

Még pár szó a nevéről

Épp zajlott az olimpia, amikor a körsálat készítettem. A gyerekek kérdezték, hogy a futók miért indulnak a pályán egymástól távol, van aki hátrébb, és van, aki elöl állt. Itt kattant be, hogy ez a futókör forma passzol a sálhoz, ezért gyorsan le is csaptam rá.

PAKK színek

A körsálak új színes fonalakkal bővülnek idén!

Számomra a színek esetén a legfontosabb a jó párosítás, a könnyű kombinálhatóság más darabokkal. Nagyon fontos a színtípus is, de simán agyoncsapja a szépen kiválasztott árnyalatot, ha olyan szín áll mellette (alatta, felette, rajta..), ami nem passzol.

Az új színek kapcsán készítettem néhány Pinterest táblát, ahol remek kombinációkat találsz!

Kattints át, és színek szerint pörgesd végig!

A horgolási útmutatója és a hozzá tartozó PAKK (sokféle színben!) az ÜZLET-ben megtalálható!