Köpni-nyelni nem tudtam, annyi tennivaló szakadt hirtelen a nyakamba másfél hónapja, miközben a csapból is az a szöveg folyt, hogy most aztán szuper, mert mennyi mindenre lesz idő. Én gyakorlatilag meghasonlottam, mert pont az ellenkezőjét tapasztaltam és hasonlót láttam magam körül. Nyomni a melót, közben topon lenni a házimunka és a tanulószoba világában, és így tovább.

Ennyi idő távlatából már jobban értem, mi történt, az átállás okozta a felfordulást, és szerintem amennyi lemondást, annyi lehetőséget is hozott ez az új helyzet. Az egyik, aminek örültem, hogy abba az irányba tolta el az emberek hétköznapjait, hogy amit lehet, mindenki igyekszik önerőből megoldani, aka saját maga megcsinálni.

Sülnek a kenyerek, veteményesek születnek, dübörögnek a lakásfelújítások, kerítésfestések, finomabbnál finomabb receptek látnak napvilágot. Utóbbi elképesztően betört. Mutass például nekem egy celebet vagy influenszert, aki ne ragadott volna fakanalat, vagy ne mutatott volna valamit a konyhájából! Ez engem is felpörgetett, és örülök, hogy a beauty vagy a véleményezős jóügyes/közügyes oldalukon kívül ezt is megmutatták. Szerintem azért is hasznos ez, mert a te is meg tudod csinálni, yes, you can más-más mértékben, de sokakban felpezsgett.

Enni a saját kenyeredet, nézni a két kezed munkájának gyümölcseit piszok jó érzés.

Ez a jutalom a horgolt cuccoknál is. Ok, lesz egy klassz valami, amit elkészítettél, de a lényeg, hogy azt TE csináltad. Sőt, nem elég, hogy készen van, pipa, olyan brutális következménnyel is jár egy ilyen sikerélmény, hogy szinte azonnal akarod a következőt. Durvábban mondok, akár összetettebb kihívásokkal is kacérkodnál. Már nem rémiszt meg annyira egy ruhaátalakítás, vagy egy lakásdekorációs projekt, mert tudod, hogy egyszer már csináltál olyat, amihez korábban nem is konyítottál, és mégis meglett.

Ez a kéztörő kendő innen ihletődött, és így erősítette meg az én kreatív bátorságomat is az, hogy elkészítettem az útmutatóját.

A konyha karantén – leszámítva a mosogatást és a takarítást – számomra komfortos dolog. A főzés sütés legalább olyan izgalmas meló, mint a fonalakkal alkotni, úgyhogy nem nyűgként (talán csak néhanapján..) élem meg, hogy időnk nagy részét itt töltjük. Mi következik ebből? Bár tucat számra sorakoznak a szekrényben a boltban vásároltak, kihívtam magamat a hóra, és készítettem egy horgolt kéztörlő kendőt. Ha már úgy is percenként mosunk kezet, legyen egy szép darab is készleten.

Mivel kitavaszodott, az akril fonalaimat sutba vágva a pamut gombolyagok felé fordultam. Brutális készletekkel rendelkezem, volt egy útkereső szakasza a fonalvásárlásaimnak kezdetben. Kihúzva a leg-leg-legeldugottabb fiókot, két jellegtelen, bézs, kusza szálakból álló fonalat találtam. Ezek Drops márkájúak, és a Catania mellett számomra ez a másik izgalmas pamut lelőhely. Nem csak sok szín között lehet válogatni, de a textúrák is izgalmasak, sőt újrahasznosított fonalakat is találni közöttük.

Az alap fonal tehát hamar meglett, kerestem mellé a kedvenc téglavörösből egy maradék gombolyagot, és egy jó mintát. Könnyű, áttört felületet szerettem volna, hogy gyorsan száradjon, így lett V pálcákkal teli a felület.

Az elkészítése a V technikáját is beleértve pofonegyszerű. Kétféle pálca, pár számolás csupán, fonalakat cserélni és a fonalszálat vezetni a munka oldalán.

Az elején kétségeim voltak a Belle fonal miatt, az említett szálak szellőssége azt sejtette, hogy állandóan elakadok, szálat hagyok ki, de pont az az ellenkezője történt. Viszonylag nagy, 5-ös tűvel hihetetlenül gyorsan meghorgolható. És bár annak ellenére, hogy szigorű fonalstoppot rendeltem el magammal szemben, rendeltem egy szürke és egy krémszínű Belle párost is, és azokból is csináltam egy-egy kéztörlő kendő variációt.

A kendő immár tanulódarabbá avanzsált, a képekkel teli prosi, és a nyomtatható szöveg is felkerült a helyére. Hogy ez mit jelent?

Gyakorlat nélkül is, követve az utasításokat (képeket, és a tucatnyi fázis videót) könnyen el lehet készíteni. Ha meg a konyhába ragadnánk, Húzzuk ki a karantént vidáman és kreatívan! Ennek ma este egy hatalmas palancsinta sütéssel hangot is fogok adni.