A Borostyán és a Repkendő mellé megérkezett a harmadik, a HORIZONT. Poncsónak indult az ötletelés, de a variálhatóság győzedelmeskedett, és így kendő formában, univerzális nyakbavalóként látott napvilágot.

kendő horgolása

===

Itt találod a digitális horgolási útmutatóját!

===

Hatalmas horgolt darabról van szó, 4 gombolyag fonal került bele, de szerencsére mégsem tűnik súlyosnak, vagy nehézkesnek a látvány.

Ez egyrészt a lyukacsos soroknak, másrészt a színes sávok variációjának köszönhető.

A kendő horgolása

Olyan értelemben klasszikus kendő, hogy közel háromszög formája van, és középről, felülről indul a horgolása. Ezzel szemben a Borostyánt alul kell kezdeni, a Repkendő pedig balról-jobbra haladva, soronként nő.

Ha valaki ez alapján szeretne választani, lassan totál kész a repertoár.

A horgolása tehát a pálcák szaporításával halad, miközben egyetlen fajta pálcával kell végig dolgozni. A technikai kihívást mégsem ez adja, hanem a színes sávokkal teli blokkok követése.

Ha ilyen szemmel nézed, látni, hogy a felső, étcsoki barna színű kezdő rész után a színes sávok két csoportba rendeződnek.

Fentről lefelé haladva simán horgolt és lyukacsos sávok váltják egymást. Aztán a barna elválasztó sáv után ez a színes csíkozás megismétlődik, csak váltott színben.

Milyen fonalból?

Ezt a bemutató darab 100% akril fonalból készült. Kezdőknek ez remek alapanyag, könnyű, elég vastag, 6-os, szintén vastag tűvel kell horgolni, így a pálcák készítése és gyakorlása egyszerűbben megy.

A többi HVECS darabhoz hasonlóan azonban ez a kendő is elkészíthető bármilyen más típusú fonalból.

Téli időszakra akril-gyapjú keverékből, melegebb tavaszi napokra pedig pamut, vagy bambusz gombolyagokból.

Az útmutatóban meg van adva a méretpróba, amely alapján kiszámítható, hogy a nagyjából 150 x 70 cm-es kendőhöz mennyi fonal kell, ha más típusból készítjük el.

Kattints át, olvass tovább az útmutatóról!