Elmondom, mi nem: nem bevásárlószatyor, nem cekker, nem szütyű és nem vidd magaddal a táskádban típus. Ez egy tote bag fazon, horgolt sorokra kigondolva, a retro hálós nosztalgia jegyében. A színek pedig saját kombináció, mert egyrészt szerettem volna bele egy bolond, nyári vadságot, ami lett a narancs, egy azt visszafogó klasszikot, ami pedig a sötétkék. A kettő egymás mellett rettenetesen sok volt, amit végül a kékes jégszürke tett helyre.

Csak azért írom le ilyen részletesen, hogy felhívjam a figyelmedet, ha te is színesre tervezed, nagyon ki kell egyensúlyozni.

A szatyor elkészítése totál #hvecs kompatibilis, vegyük csak végig:

  • egyszerű: szimpla egyráhajtásos pálcákból áll, a pánhoz rövidpálcákat horgoltam, semmi extra.
  • variálható: a táska bővíthető és szűkíthető a négyzetes minta szemei számának változtatásával, a színek terepén pedig szabad kezed van.
  • gyors: 6-os tűvel horgoltam, és a mini négyzeteknek köszönhetően villámgyorsan megvan egy sor.

Fonalat sem volt egyszerű választani. Kezdetben nagyon vonzott a sok makramé fonal, hihetetlen nagy divat lett ez a technika, és ennek köszönhetően tele vannak ilyen alapanyaggal a fonalboltok. Horgolás ide, vagy oda, nem kizárt, hogy idővel én is elcsábulok majd.

Pamutra volt szükség a tartósság miatt, de hiába láttam sok gyönyörű darabot sima 50gr/120-160 m-es fonalból, vastagabbat akartam. Végül a Drops győzött, a Muskat 100 m/50 gr-os szálai, de duplán fogtam őket, így a kékből és a narancsból is 2-2 kellett.

Aa szürke a jól bevált Catania, abból három szálat vettem, mert az valamivel vékonyabb. két korábbi, bontott gombolyagból dolgoztam, mert ez a szín csak később került képbe.

Ha egy ilyen méretű szatyrot szeretnél, 24 x 31 cm, és te is három színből dolgozol, válassz hozzá színenként 2 db 50 gr/ 100 m körüli gombolyagot. Értelem szerűen, ha csak kettőből, akkor a 6 ilyen méretű gombolyagot válassz. Egy gombolyagot is lehet duplán fogni. Ki kell keresni a gombóc belsejében lévő fonalvéget, és a fonal kezdőszálálával össze lehet fogni, nem okoz gondot horgolás közben.

Óriási a pamutfonal kínálat, de ez egy jó kiindulási alap, és megengedi, hogy több fonal közül válogass, ne ragaszkodj a „kiíráshoz”.

A többi mondanivalómat a képekre bízom, a megvásárolható útmutatót az HVECS üzlet menüjében találod. Ez ezúttal is egy hármas csomag, mindent megtalálsz a képről-képre prosiban, a hozzá tartozó szöveges leírásban, és a 10 db fázisvideóban, amelyek segítségével el lehet készíteni a munkát.