A félpálca a barátom, gyorsan lehet vele haladni, és ilyen szép lyukacsos a textúrája sima horgolással.

Egyszerű minta, alap pálcák, mi ez? A horgolós pihenő új darabja! Minden egyes horgolt darab alap pálcákból épül fel, és ha ezeket tudod, bármit elkészíthetsz, bármilyen leírás nyomán.

Ez a szappantartó egy új pálcát mutat be. A félpálcát lehet vele megtanulni, és mivel 12 sorból áll a demo darab, alaposan be is gyakorolni.

=== Itt a Videó, amely segít a horgolásban! ===

Az ötlet, amit a videóban is elmesélek azért tetszett meg, mert segítségével a maradék szappandarabokat össze lehet fogni, és tovább használni. Nem kerül egy részük automatikusan a kukába.

A horgolása nagyon egyszerű, csupán a sorokkal kell elbánni, majd a két szabadon álló oldalát össze kell dolgozni. Ez horgolótűvel készül, mert gyorsabb, mint varrótűbe fűzni, és nem is kell elvágni, leszabni a szükséges fonalméretet, csak dolgozni tovább a szappantartó fonalával.

Az utolsó simítások ezúttal még engem sem viseltek meg, csupán két szálat kell eldolgozni: a kezdő csomó lelógó szálát, és azt, amelyiket az összeöltés után hagytunk, hogy könnyű legyen elvarrni.

Apropó, el ne felejtsem! Kellett rá egy akasztó, ami egyúttal a tartó összehúzója is lett. Csupán egy dupla fonalszál, csomóval a végén az egész, az utolsó előtti sor pálcái közé bújtatva!

A videót a Horgolós pihenők listában találod, az előzetesét pedig a YouTube csatornán!