Mi nem volt még itt? Horgolt neszeszer! Ha ez a látványos kagyló minta nem „ütközött” volna a fejemben egy sminkcuccnak való cuki neszeszerrel, talán ma sem létezne.

horgolt neszeszer

Horgolt neszeszer horgolása

Bár a látszat csal, és a mint talán bonyolultnak tűnik, de hidd el, nem így van. Sőt, azzal, hogy magas pálcával, láncszemes ívekkel operál, sokat könnyít a dolgodon!

Egy alap kezdősorral indul a minta, amelyr máris felsorakoznak a minta motívumai. Egy helyre öltött pálcák, lyukacsos, egy irányba dőlő elrendezés. Ez a káosz adja végül azt az egyöntetű látványt, amelyet tini gyermekem kagylósnak minősített.

Horgolt neszeszer fonala

A tartósság miatt pamutfonal volt az eredeti ötlet, de a rusztikusabb, fakóbb gombolyaggal indult a munka. Mivel ez egy pint változat volt, a színe miatt megfelelt az ötletemnek, de gondoltam, adjunk hozzá egy kis csillogást, ahogy a sminkesek mondanák!

Bejött!

Ez a mercelizált, vastag pamutfonal, amit másodjára választottam, új életre keltette a kis szütyőt.

Hozzáadott némi eleganciát, de a vagány színek – korall, lila, narancs – azért gondoskodnak róla, hogy a látvány mégis illeszkedjen a mókuskerék menetébe, feldobva a hétköznapokat.

Horgolt neszeszer – leírás, aka digitális horgolási útmutató

30 oldal alatt maradt a prosi, vagyis a képekkel szerkesztett útmutató, ami annak köszönhető, hogy a minta szerkezetén túl valójában tényleg „csak” egy horgolt téglalap elkészítése a cél.

Emellett jó pár oldalon helyet kapott a bélés elkészítésének a bemutatása.

Ehhez egy pici darab anyagra, cipzárra van szükség (készletbe AJÁNDÉK!), meg pár sor varrásra. Ha követed a lépéseket, max. fél óra alatt össze lehet dobni.

Horgolt neszeszer – bélés bevarrása

Ettől tartottam a legjobban, mégis ez volt a legkisebb akadály.

Varrótű és cérna a kézbe, és a türelemmel meggombostűzött bélést nem nagy dolog a horgolt alapba bevarrni. Ha sikerül jó színt választani, és ügyelsz az apró öltések elkészítésére, a kézi varrásvonalnak nyoma sem lesz!

A digitális horgolási útmutatót ide kattintva megtalálod, és akár horgolókészletben is választhatod!