Horgolt kosár témával tömve a net, igyekszem olyan formát kieszelni, ami nem jön szembe minden kattintásra. Remélem, ezt a Kosarat, ami táska, szeretni fogod!

Horgolt kosár. Mi jut eszedbe?

===

Itt a horgolókészlet hozzá, kattints át!

===
Kerek alap, két fogantyú, esetleg állatkás arcformákkal, le a földre, vagy felakasztva a falon. Búzaszemes horgolás, kemény, merev oldalak, szuper tartás.

horgolt táska

Nos, ezzel ismét szembementem, mert a kihívás nekem pont a meg nem valósított dolgok közötti lavírozás. Ezzel pont magamat is megviselem, de a sorozatgyártás, – még, ha oly népszerű is – az utolsó dolog lenne, amit bevállalnék.

Zsinórfonal.

Szuper Splendid Yarn, abból is a prémium verzió.

Szeretjük, mert piszok haladós a munka, egyből láthatóvá válnak a kigondolt részletek, és az sem fáj annyira, ha vissza kell bontani.

Koncepció.

Nem volt így tervezve, de úgy tűnik, ez maga a tervezői koncepcióm, hogy út közben alakul ki a terv. Így van ez a heti hírlevelekkel is, de a horgolt darabok is így születnek.

horgolt táska

Akartam egy rácsos szerkezetű táskát, mert úgy tűnik, ez a ’24-es év a lyukacsos textúrák bűvöletében telik. A Bucket bag-nél már eljátszottam a kerek alapra dolgozott fazont, így nyomban a téglalap formával indult a gondolkodás.

Ennél már csak az ovális a szebb, bár horgolni első pillantásra nem a legegyszerűbb. Viszont jó a logikája, így, aki megszövegérti a menetét, vagy végignézi a vidóját – vagy kiguglizza egy pinterest tábláról a szerkezeti rajzát – annak nem okoz gondot.

Először a nagyobb, a fogantyúval horgolt kosár készült el.

Ez nagyjából másfél tekercs fonalat fogyaszt, így megmaradt egy jelentős mennyiség. Mivel horgolókészletekre tervezem a munkát, kézenfekvő volt, hogy ezt is felhasználom.

Persze próbálkoztam több fonalat beépíteni a kosárba, de csúfos bukás volt. Elvesztette a tartását, felborultak az arányok, nem volt értelme küzdeni vele.

Jött a másik ötlet, egy kiskosár horgolása!

Itt „csak” kikísérleteztem a kisebb ovális alapot, és a felépítmény már ugyanazzal a módszerrel, X-szel horgolt, lyukacsos sorokkal készült.

A záródása más lett, mert a horgolt fogantyú szerintem agyonnyomná, legalábbis látványban a kis picikét.

horgolt táska

Egy elegáns, vékony bőr pánt viszont szuper kiegészítője az amúgy is légiesre sikerült mintának.

Kiegészítettem egy színes béléssel is, amelynek a videóját megosztom itt. Több típusú horgolt táskához is el lehet készíteni, és egyátalán nem bonyolult munka.

===

A Kosár & Kiskosár horgolt táska (vagy horgolt kosár, ki tudja már..) horgolókészlete itt található!

===

Kattints át!