Személyes gondolatok még nem nagyon landoltak az oldalon, na de majd most!

A saját készítésű holmik, a fonalak rajongójaként emlékszem, hogy egészen a nagy DIY forradalomig – kreatív boltok, YouTube videók, magazinok – ez a megoldás csak egy pici réteget tartott mozgásban. Az a kézműves hobby kép, ami most őrjítően trendi, kezdetben első pillantásra lapos volt: kevés alapanyagot lehetett találni, senki nem ötletelt és osztott meg projekteket. Inkább tűnt az egész különcködésnek, csodabogarak voltunk, akik egymás munkáiban gyönyörködtek.

De HURRÁ, mert ma a kínálat elképesztő! Bőven feledteti ezt a korai, kincsvadászatos, saját magam kitalálom és valahogy összedobom korszakot.

Most a dolog úgy áll, hogy BÁRMIT meg lehet csinálni, mert MINDEN kapható hozzá, és az ÖTLETEK is halomban állnak.

És, ami nekem a legjobban tetszik, hogy a különc emberek továbbra is a kemény magja ennek a mesevilágnak.

Ok, ezt akkor inkább megcsinálom én. Ok, ez szuper lesz hozzá, ebből megcsinálom. Ó, talán én ennél jobbat csinálnék! Rendben, én is akarok egy ilyet, megcsinálom.

Mi vagyunk, akik azt gondoljuk, saját dolgokat készíteni menő. Még akkor is, ha az nem lesz tökéletes (elsőre szinte biztosan nem..) és úgy kilóg az sorból, hogy az már eltéveszthetetlenül saját munka.

Mi lehet saját készítésű dolog? Laza a kategória: hordható dolgok, lakásdekor szépségek, de ide tartozik egy mennyei süti, finom vacsora a családnak, vagy egy virágosláda a teraszon tele évelőkkel. Lehet főzni, varrni, kézműveskedni, ha egy technika elég szabad keretet ad arra, hogy saját ötleteket vigyünk bele, jöhet!  A történetük, a miértjük úgyis hozzánk kapcsolja őket, és egyátalán nem kell szigorúan venni, hogy valakinek ez csak egy dologról szóljon.

Szerintem ez fontos.

Annak ellenére, hogy ma már BÁRMIT meg lehet venni a boltban, valakinek a sokoldalúsága a saját ötletei, munkái által válik láthatóvá. A gasztro hullám remek nyitánya volt ennek! Azóta büszkén mutatjuk meg a saját készítésű finomságokat, de érzem, hogy sokan továbbra is tartják a két lépés távolságot más technikák szabadon variálható „receptjeitől”. A horgolás tipikusan ilyen. Még DIY fanoknál is kiveri a biztosítékot, mert bonyolultabbnak mutatja magát, mint amilyen valójában.

Hogy ne csak szövegeljek róla, és egyben összefogjam számos futó munkámat (általános kézműves hiba, hogy egyszerre több vasat tartunk a tűzbe), sorozatot terveztem, #Fesztelen fonalak címmel.

10 egyszerűen elkészíthető és könnyen variálható darab került bele a válogatásba. Ezeket év végi határidővel, tetőtől talpig részletezett szöveggel és fázisfotókkal folyamatosan csinálom és teszem fel az oldalra.

Mi a cél?

Az, hogy nyilvánvalóvá váljék, hogy milyen ütős hétköznapi technika ez, és ennek érdekében szemérmetlen módon ízekre szedem a projekteket. Ami a mintákban 2erp, 1sz.. és a profik és gyakorlottak számára könnyen követhető, itt kódoltalanul, bő lére engedett szöveggel fut majd, más formában.

Felkészültél? 3, 2, 1, INDULÁS!