A fejtetőre csavart frizura nem sapkabarát, ezért kellett egy darab, ami a kontyosok csapatának is megfelelő fejfedő lehet, ez lett a nagy fejpánt. (turbán?)

Horgolt fejpánt

Volt már fülmelegítő „műsoron”, de ez egy kicsit más. Sokkal szélesebb, és a felülete sem a megszokott sávos. Ami biztos, hogy ez is horgolt, és hűvös, hideg időre szóló holmi lett, lássuk a részleteket.

Milyen és mennyi fonalból?

Ezúttal nem zizegtem azon, kinek, milyen a viszonya a gyapjúval.

Ez egy 100%-ban gyapjúból készült fonal, méghozzá 2 x 50 gr-os kivitelben. Ennek köszönhetően lágy a forma, könnyen idomul a fejhez, és nem szoros, nem nyomja le a frizurát.

Ehhez a lazasághoz passzol a horgolt minta is, amellyel a fülmelegítő készült. Egyetlen fajta pálcával kell dolgozni, de azt egy bizonyos helyre szúrva nem marad egy síkban a felület.

Nagyon enyhe hullámokat ad ki, ami remekül mutat, miközben a hordhatóságának is sokat használ. A füleken szépen ki lehet simítani, hátul pedig a hullámok igazításával keskenyebbre formázható.

Horgolása

Itt megtalálod az útmutatóját, amelyben a végletekig részletezve, fázisfotókkal és videókkal is bemutatom, hogy készül.

horgolt fejpánt minta

Egyetlen pálcát kell hozzá begyakorolni, a sorok végén ügyelni a számuk megtartására. A hullámok kialakítása már automatikus, sorról sorra emelkednek, és ereszkednek.

Kimondottan kezdő kategóriás horgolós meló, gyakorlottak számára pár órás elfoglaltság. Végig 6-os tűvel dolgoztam, ami elég nagy, hogy haladósan lehessen horgolni vele a Bigpántot.

Abban a pillanatban, hogy a leírás alapján sikerül értelmezni, már csak arra kell figyelni, hol hagyd abba, könnyű kategóriá

PAKK is készült

Ezek igazán különleges színek, nagyon limitált számban készült a PAKK fonalválasztéka. Az én kedvencem ez a kávé-karamella, de nagy volt a tusalkodás, hogy a mustársárgából készítsem-e a demo darabot, az ugyanis a másik favorit. A finom lila árnyalat kiválasztásakor a világos hajúakra gondoltam, hasonlóan a kék gombolyagoknál.