A szokásostól eltérően ez egy pici horgolt kendő, nagyjából a bandana 60 x 60 centis méretét kapta.

===

Itt az útmutatója!

===

Bár első ránézésre pepecselős munkának tűnik, elárulom, hogy viszonylag lendületesen horgolható a mintája miatt. A pamutfonal vékony, a tű 5-ös, mégis TAVASZ-ra kész lehet a kendő!

horgolt sál

Woody-ról

Ez egy négyzet alakú kendő, amelyet átlósan félbehajtva, a nyak köré tekerve lehet viselni. Hátul kell megkötni, elég egyszer, mert a pamutnak és a horgolt felületének köszönhetően jól tart. A kendő szélén romantikus hangulatú, horgolt pikó szegély van.

horgolt sál

Kezdőknek is jól működhet a projekt, arra légy figyelemmel, hogy precíz munkára, és kitartásra van szükség. A sorok egymásba kapaszkodva épülnek fel, ami levesz a pálcák magasságából, ezért nem olyan látványos a haladás, mint egy hatalmas vállkendő esetén.

Milyen fonal kell hozzá?


Ez volt az az eset, amikor a fonal hozta a darabot. Pamutfonallal még csak a lábmelegítőnél, és a home cuccoknál dolgoztam azok jó tartása miatt. A viselhető darabok akril, gyapjú, vagy mix fonalakból készültek, és itt volt az ideje egy pamutból horgolt, hordható kendőnek.

horgolt sál

A pamut trükkös alapanyag, mert a természetessége végett a mindenki által szívesen választott kategória, mégis fonalként különleges.

A pamut egy jó tavaszi választás, ha alapanyagról van szó.

A bolond időjárás miatt ilyenkor vagy ledobjuk a kabátot, vagy kapaszkodunk a kapucninkba, hogy ne rántsa le rólunk a szél.
Az ebből készült kendő megvéd a hűvös időben, de nem különösebben melegít, mint a gyapjú, vagy az akril alapúak. Inkább a réteges öltözködésben jó társ, ráadásul remekül szellőzik, nem lehet egykönnyen besülni alatta..

A Woody kendőt bármilyen fonalból el lehet készíteni, és, ha pamutot keresel hozzá, bármelyik márka 50 gr-os gombolyagjai megfelelnek.

Mennyi fonal kell hozzá?

Az én szemem még anno megakadt egy 100 gr-os pamutgombolyagon tavaly, ezért azzal dolgoztam. Ebből majd 3 db-ot felhasználtam. Értelemszerűen, a fele ekkorából ezért 6 db-ra van szükség.

Vékonyabb, tavaszi, vagy akár nyári fonalból is készíthető, a megfelelő tűmérettel.

Horgolása

Egyetlen fajta pálcából épül fel, és sorai egymásba horgolva készülnek. Emiatt azok sűrűbben helyezkednek el, de ez teszi lehetővé azt a rugalmasságot, ami a megkötéséhez kell. Átlósan hajtva simán formázható, kényelmesen a nyakba lehet varázsolni.

PAKK is készült hozzá, ahol 4 izgalmas színnel találkozhatsz, kattints át ide!