Ismét a „felszíni horgolás” technikájához folyamodtam, őrületes dolgokat lehet vele művelni, különösen, ha ilyen spéci fonallal dolgozol.

A szatyor ebből a horgoló készletből készült, a sárga gombolyagokat felhasználva.

Mellé választottam egy krém színű szőrös fonalat.

Indulhat a szabad alkotás!

Ezúttal egy szabadon rajzolt virág formát választottam, amely körben hullámos, belül pedig üres. Ez a minta nem nyomja agyon a szatyor lyukacsos látványát, és elkészíteni sem horror.

VIDEÓ itt!

Első lépés

Papíron, a méretek figyelembe vételével elkészítettem a rajzot, amelyet kivágtam, és feltűztem a szatyor egyik oldalára gombostűkkel.

Erről is készült VIDEÓ!

Itt is, és a fonallal való jelölésnél is ügyelni kell, hogy csak a horgolt táska egyik oldalán dolgozzunk, nehogy összefogjuk a két felet.

Fonallal kerítünk

Fent-lent öltésekkel lazán, egy összevarró tűbe fűzött fonalszállal elkészítjük a virág keretét. Középen a kört, kívül a hullámos ívet. Utána a papírt le lehet venni, nincs már rá szükség.

Jöhet a felszíni horgolás!

A fonalat a szatyron belül kell elhelyezni, onnan felhúzva, négyzetről négyzetre a felszínen kell hurkolni.

Nézd meg ebben a VIDEÓban, hogyan csináltam!

Virág kitöltése

A keretek után jöhet a virág szirmainak dekorálása, ugyanúgy körben, lépésről lépésre horgolunk tovább, de szabadon. Ahol még üres lyukat találunk, oda öltsük a következő pálcát.

Uccsó VIDEÓ ide kattintva!

Ha elkészültünk vágjuk el a szálat, kb. 10 centi lelógót tűbe fűzve dolgozzunk el a szatyor belsejében, a horgolás hátoldalán.

===

SZATYOR horgoló készlet iTT!

===

Jó munkát kívánok hozzá!