A fülbevalóknál szerettem bele, gondoltam horgolva is cukik. Jöjjön egy nagyon egyszerű horgolt virág minta: pár méter fonal, két pálca, és azonnal sorozatgyártásra lehet kapcsolni.

Valójában a nyári fesztiválhangulat váltotta ki az ötletet. Balcsira menet arról szóltak a hírek, hogy Rick Astley (Úúúristen!!) jön, aztán Veszprémben tucatnyi utcazenésszel szemben ücsörögtünk a földön, majd Kapolcson meneteltem koncertről koncertre.

horgolt kalap

Ennyi élmény után nincs más tennivaló, mint felkapni a horgolt szatyromat, kulacstartómat, fejemre kalapot, vagy kendő húzni, és tovább úszni az árral hangulattal.

Horgolt virág minta

Sok formát találni a neten, Pinteresten, de a választottam talán a legegyszerűbb, és szépen rímel is a 6 szirmos Énnékem füli példányra is.

horgolt virág minta

Virág forma horgolása

NEM varázskörrel kezdődik, mert ez egy nyitott forma, 8 láncszemet kell horgolni, és egy kúszószemmel összekapcsolva alkot kört.

horgolt kalap

Ebbe a körbe kell horgolni a szirmokat.

Egy szirom 4 pálcából áll, és a végén 1 kúszószemmel záródik.

 • Félpálca
 • Egyráhajtásos félpálca
 • Egyráhajtásos félpálca
 • Félpálca
 • Kúszószem

Ez a ritmusa, ezt kell 6x megismételni, a végén 20 centi lelógó szálat hagyni, amellyel a virágot fel lehet varrni a horgolt kalapra!

KEZDŐ vagy?
Kövesd a VIDEÓ-s útmutatót!

horgolt kalap
 1. Kezdő láncsor készítése, Katt ide!
 2. Első szirom horgolása Katt ide!
 3. Mutatom lassabban is Katt ide!
 4. További szirmok horgolása Katt ide!
 5. Horgolt virág felvarrása Katt ide!
 6. Virágok elosztása Katt ide!

A videók alapján – itt a lejátszási lista – pár pillanat alatt meglesz a horgolás menete a fejedben, és onnan csak percek kérdése, hogy sok-sok virágot horgolj.

Milyen fonalból?

Én itt sima akril fonalat használtam, de bármilyen maradék, vagy frissen vásárolt – akár pamut, gyapjú, bambusz – gombolyag alkalmas rá a hozzá tartozó méretű tűvel dolgozva.

Jó munkát kívánok hozzá!