A sapka horgolása KEZDŐ horgolók számára egy Nr.1 projekt. El lehet rontani, le lehet bontani, újra lehet kezdeni, így is, úgy is szuper lesz. Felveszed, te csináltad, büszke leszel rá!

Egy horgolt sapka természetesen a mérete miatt „könnyű” kezdő feladat. Általában egyetlen gombolyagból megvan, nincs benne bonyolult minta, leszámolni való sorok, szaporítás, fogyasztás, miegymás.

horgolt sapka
Horgolt Muffin sapka

Nos, a Muffin sapi ellent mond ezeknek az elképzeléseknek.

Két gombolyag, szaporítunk, fonalat váltunk, elforgatjuk, ráhorgolunk…

Viszont mindezek ellenére is egy szuper, kezdők számára is „emészthető”, gyorsan értelmezhető, és persze meghorgolható tanulódarab.

Milyen fonalból?

Horgolt Muffin sapka

Fonal ügyben a jól bevált, szuper színekben pompázó akril gombolyagok után nyúltam Ismét! Ezeknek jó a tartásuk, könnyen horgolhatók a sodrásuk miatt, és enyhén fénylenek, finom, lágy a látvány valahol a matt pamut és a gyakran csillámló gyapjú között.

Mennyi fonal kell hozzá?

Mivel két színű a sapi, a csíkok miatt két különböző színű gombolyagra van szükség. Azt tapasztaltam, hogy minél nagyobb a kontraszt a két árnyalat között, annál jobban néz ki a sapka, de természetesen ez kizárólag tőled függ. A saját stílusod alapján válaszd ki azt a két színt, amelyből szeretnéd elkészíteni a sapkát.

Jó, ha tudod, hogy két gombolyagból, két sapkát is ki lehet hozni úgy, hogy a pánt színének az ellenkező színt választod. Két teljesen egyforma azért nem készíthető belőle, mert, amelyik színt a pánt színének választod, abból több fogy, így egy második darabra már nem lenne elég.

Horgolás menete

Horgolt Muffin sapka

A teljes leírást ebben a megvásárolható, digitális útmutatóban megtalálod.

Ez egy felülről indított horgolású sapka, amely varászkörrel kezdődik, a körök szaporításával éri el a sapka körméretét. Az oldalvonal teljes meghorgolása után kell elkészíteni a pánt részt, egyenesen a kész felsőrészre dolgozva.

Alap pálcákkal kell horgolni, sok az ismétlés, nincs benne óriási technikai kihívás.

Muffin sapi

A kész darab laza felsőrésszel bír, és rugalmas a pántja.

horgolt sapka
Horgolt Muffin sapka

Ennek köszönhetően egy baggy beanie fazon, ami a formázást illetően elég sokféle variációt enged meg. Bele lehet húzni mélyen a homlokodba, vagy lazán hátra. A buggyos felsőrész nem nyomja össze a frizurát, könnyedén igazgatható.

Ha megjött a kedved, kattints át ide, válassz olyan fonalakat hozzá, amelyeket szívesen viselnél, és hajrá!

Jó horgolást!