Fisherman sapinak is hívják ezt a horgolt sapka fazont. Pontosabban fisherman beanie, ami egy ívelt sapka, szuper horgolt csíkos textúrával.

horgolt sapka

Ez a típusú sapi annyiban tér el a korábbiaktól, hogy a teteje formázott.

Ezt a fogyasztás és a szaporítás technikájával lehet kialakítani, de ne menjünk ennyire előre!

Milyen fonalból?

horgolt sapka fonal
horgolt sapka fonal

Ugyanazt a jól bevált akril fonalat használtam, mint a korábbi sapik esetében. Sajnos az akril fonalakat hajlamosak az emberek egy kalap alá venni, és a merev, műanyag jelzőkkel illetni.

Nos, az ilyen akrilt valóban nem szívesen viselném.

Szerencsére ma már annyi féle akril fonal található a piacion, mint csillag az égen, kis túlzással.

A legjobbak legjobb tulajdonsága, hogy remek a tartása, könnyű, rugalmas, és igazán jó vele dolgozni. Mi kell ennél praktikusabb egy KEZDŐ számára?

Ráadásul a szivárvány színeiben érhető el – ismét egy kis túlzással -, ami óriási szabadság egy hobbi horgoló számára.

Mennyi fonal kell hozzá?

horgolt sapka

A kobak sapi alapmodellt egyetlen gombolyag fonalból el lehet készíteni. Bármilyen fonal megfelel hozzá, ha van saját készleted, az útmutatóban meg van adva a méretpróba.

Viszont ez a horgolt darab is variálható, lehet magasabbra csinálni, hogy vastagabb peremmel lehessen viselni. Ehhez természetesen már több fonal, 2 gombolyag szükséges.

Sapka horgolása

Ahogy a bevezetőben említettem, az íves fejtető rész miatt itt a fogyasztás és a szaporítás technikáját kell alkalmazni. Sikerült úgy összerakni az útmutatót, hogy ez a lépés egységenként ismétlődjön.

Ez azt jelenti, hogy tanulmányozva az útmutatót, megértve a sapi felépítését az első fázis után, ismétlésekkel van dolgunk. Ez nagyban lendít a horgolás menetén, amit a spéci pálcák (valójában alap pálcák, kis trükkel) készítése alapban türelemre hangol.

Horgolós csomag

Az útmutató mellé sapka horgolós csomag is készült, amelybe tetszés szerint lehet fonalat választani, és hozzávaló tűket.

Apropó horgolótű

Ezt a sapkát két méretben, egy lazább, és egy szűkebb fazonként is el lehet készíteni.

horgolt sapka

Átszámolásra, méretezésre nincs szükség, csupán a megfelelő tűméretet kell kiválasztani.

A PAKK leírásában megtalálod az erről szóló részleteket, az útmutató pedig centiről centire elmagyarázza – a szokásos szöveges leírás + fázisfotók + rövid videók (16 db van!!) segítségével, hogyan készíts egy hordható, saját darabot.

Remélem belevágsz!

Jó horgolást!