Zsinórfonalból készült a legújabb horgolt táska, a hagymatatyó! Két tekercsből egy buggyos, laza, jól megpakolható táska horgolható.

===

Kattints át a horgolós készlethez!

===

A bucket bag stílus adta az inspirációt, de ahogy korábban, a kosárnál sem akartam a klasszikus, kerek aljú és arra körben horgolós fazont választani, itt is másképp alakult a helyzet.

Előbb lássuk az alapokat!

Ez egy kör keresztmetszetű táska, nagyjából 25-25 cm széles és magas egyaránt. A kör alap a sorok horgolása közben, a részek fogyasztásával alakul ki. Ördögien hangzik, különösen, hogy kezdőket céloz meg a téma, de hidd el, nem az!

A fogyasztást ezúttal rövidülő sorokkal érjük el, és azért, hogy a kör záruljon, ezt többször ismételjük meg.

Magyarul, a horgolás nyelvén: sima sorokat horgolunk, amelyeken a pálcák számát szakaszonként variáljuk.

Még egyszerűbben: sorok, panelek, összevarrás, pántot a tetejére, és már készen is van a Hagymatatyó!

Milyen fonalból?

Ezúttal is a Splendid Yarn Prémium fonalára esett a választásom. Szépen, sűrűn szövött zsinórfonal, amely őrületes színekben érhető el. Plusz újrahasznosított mivolta miatt sokak szívét dobbantja meg, köztük persze az enyémet is.

Mennyi fonalból?

2 tekercs, azaz 200 méter az alapanyag, amelyből a pánt is elkészíthető.

Táska horgolása

A horgolás menete nagyon lendületes, 90 fokkal elfordítva készítjük a táskát, a bordázott mintát a pálcák hátsó szálba való öltögetésse adja. A kész horgolást egyetlen összevarrással a végén táskává lehet varázsolni, az alján lévő lyukat pedig csak be kell húzni.

A horgolási útmutató

Igazán bőséges, 39 oldalas horgolási útmutató készült a horgolt táska leírásához. Ebben tucatnyi fotó és 18 linkelt, rövid VIDEÓ segíti a munkát.

A Hagymatatyó horgolt táska leírását meg tudod vásárolni önmagában is, vagy táska horgoló készlet „kiszerelésben”, amelyet ide kattintva megtalálsz!