Úgy tűnik, a fodros hajbavaló őrület nem hagy alább! Új, könnyed horgolt scrunchie változatra a tavasz folyamán szükség lehet!

Volt már a blogon horgolt scrunchie, itt és itt megtalálod, de ezúttal új videóval, fotókkal és leírással érkezem. Sőt, új miniPAKK is készült!

=== Itt a scrunchie párja, a horgolt hajpánt,

kattints majd át, ha itt végzetél! ===

Milyen fonalból

A bársonyos, kellemesen fénylő plüss fonal továbbra is a legnagyobb favorit, ha horgolt scrunchie a téma. Egyre több, egyre őrültebb színekben kapható, remek palettát lehet belőle összeállítani.

Nincs szükség túl sok fonalra hozzá, de igyekezni kell, hogy a scrunchie tömött, és elég fodros legyen, ezért nem szabad spórolni a horgolt pálcákkal.

Horgolás menete

Ezúttal 5-ös méretű tűvel dolgoztam, de ettől felfelé is simán ezt a fajta fonalat könnyen horgolni.

===VIDEÓ===

Készíts egy kezdőcsomót, amelyet a szövött hajgumi belsejében húzz át, és

  • hurkold rá a gumira.
  • jöhet még +1 soremelés, és indulhat is a horgolás

Rövidpálcákkal dolgozunk, ezek nem lesznek olyan magasak, mint a korábbi modelleken, ezért egy kevésbé fodros, de nagyon is látványos, színes scrunchie készülhet. Ez melegben, nyakba fogva a hajat, vagy a fejtetőn a kontyra hukolva sokkal praktikusabb.

  • a tűt a gumi belsejébe szúrjuk, és itt RÁHAJTÁS a fonalszálból, ekkor
  • 2 hurok van a tűn.
  • újabb RÁHAJTÁS, amelyet a tűn lévő mindkét hurkon egyszerre áthúzunk.

Készen van az első rövidpálca (rp). Ezt a lépést, ezt a pálcát ismételjük végig, míg körbe nem érünk a hajgumin.

Ezzel nem ér véget a munka, mert a fodrok miatt úgymond „túlzásba kell vinni” a pálcakészítést. Körbeérve a pálcákat szorosabbra kell húzni egymás mellett, sima terepet felszabadítva a hajgumin, ahová még lehet pálcákat horgolni.

Abbahagyni akkor kell, ha a pálcák már egymásra torlódnak, de addig lehet igazgatni, helyezgetni az öltéseket. Eközben szépen kialakul a fodros hajbavaló.

Utolsó simítások

Befejezve a horgolást, 15 cm-es szálat hagyva vágjuk el a fonalat az utolsó pálca készítésekor, és húzzuk ki belőle felül. Fém összevarró tűbe fűzve öltsük össze a kezdő pálcával, csomózzuk, és dolgozzuk el.