Ha csak két dolgot kellene mondani róla, az a következő lenne: téliesen vastag, és pillanatok alatt fel lehet venni, semmiféle igazgatásra nincs szükség.

Az X fejpánt vagy horgolt fülmelegítő egy gyorsan horgolható, klassz KEZDŐ munka.

===

Itt találsz hozzá fonalat/tűt! Kattints át!

===

horgolt fülmelegítő
x fejpánt horgolt fülmelegítő

Milyen fonalból?

Ezt a fejpántot egy nagyon vastag, 25% gyapjú tartalmú fonalból horgoltam, (75% akril, ami szuper tartást ad!). 7-es tűvel kell dolgozni, ami egyrészt remek, ha kezdő horgolóként lehetőséged van ezzel horgolni.

Jól láthatók a pálcák, és a kezdők leggyakoribb problémája, hogy feszesen tartják a fonalat, szintén csökken.

Bónusz, hogy olyan pillanatok alatt olyan széles sorok keletkeznek, hogy a sikerélmény, hogy a kész fülmelegítő milyen közel van, szinte percről percre érezhető.

Mennyi fonal kell hozzá?

Egy gombolyag fonalból simán kijön ez a horgolt fülmelegítő.

A mérete természetesen ezúttal is variálható. Lehet csinálni szélesebbre, vagy bővebbre, illetve gyerekmérethez is csak a kezdősor hosszát, és a horgolt sorok számát kell módosítani.

Hol a varrás?

horgolt fülmelegítő
horgolt fülmelegítő x fejpánt

A darab alap pálcákból épül fel, egy apró csavarral.

Ráadásul az X forma kialakítása is trükkös, mert ahogy látszik, a pánt illesztése alig/nem látszik. A megoldás nagyon egyszerű, és a 25 oldalas útmutatóban számtalan fotó prezentálja, hogyan csináld!

Horgolós csomag?

Az útmutatóhoz PAKK-ot, horgolós csomagot lehet választani, amelyhez 4 féle színben – mustársárga, téglavörös, kék és drapp színben találsz gombolyagokat.

Szúr?

horgolt fülmelegítő
horgolt fülmelegítő x fejpánt

NEM!

Jómagam nagyon érzékeny vagyok a gyapjú tartalomra, és többnyire kerülöm felsőként, sálként. Természetesen teszteltem ilyen szempontból is ezt a horgolt fülmelegítőt, és biztosíthatlak, nem okoz problémát a gyapjú összetétele. Sok apró szálból sodort fonalszála könnyű, légies horgolt felületet ad, remek alapanyag.

Az X fejpánt horgolási útmutatót itt találod,

a horgolós csomag, vagyis a PAKK itt van!

Kattints át, jó horgolást!