Bocsának, jaj, ne haragudj, elfelejtettem, ó, a fenébe ez kiment a fejemből. Te is kerülsz olyan kellemetlen szitukba, amikor mindenkitől bocsánatot kell kérned?

Pedig csak apró, dologról felejtkeztél meg, de ezek pont olyanok, amelyek következménye nagyon is kínos.

Ez ismerem, ez a millió elintéznivaló csapdája, ami bár jelentéktelennek tűnő ügyekkel van tele, mégis egy apró botlás hatalmas bosszúságot okozhat.

Én egy időben állandóan Bocsi üzeneteket írtam, sután mondogattam, hogy jaj, ne haragudj. Kiment valami a fejemből, kinek, mit ígértem, vagy, hogy mi, mikorra mi van időzítve.

A mélypont az volt, amikor lemaradtunk szülinapi zsúrról, pedig a meghívó napok óta a hűtőn figyelt.

Max. annyi kellett volna tennem, hogy előző nap, vagy legalább azon a héten egyszer végiggondolom, mi várható a napokban. Ezek az infók, mint a bolygók, egyébként is ott keringenek a fejünkben. Csakhogy, ha ide hirtelen bejön valami, ami esetleg nem tűr halasztást, akkor huss, minden korábban fontosnak tartott menüpont megy a levesbe.

LE KELL ÍRNI. Legalábbis nekem ez jelentette a mentőövet.

Szereztem egy strapabíró noteszt, és vittem magammal mindenfelé és beleírtam MINDENT, ami a fejemben járt.

Főként vázlatpontonként jelennek meg ezek, de vannak például mondatok is, egy-egy ötletről, tennivalóról, rajzok, szavak. Mikor csinálom mindezt? Bármikor, de a legtöbb gondolat nem találod ki, mikor tódul elő a fejemből?

Igen, horgolás alatt.

A horgolás egyszerre pörgős és monoton, ezért könnyen ránt magával és visz át a higgadt, nyugodt formámba, már akár 10 perc alatt. Idegesen, stresszesen nem is lehet ezt csinálni, a horgolás olyan, mint a motorfék, lelassít, miközben nem is nyomod a pedált.

Erre azóta találtam már „szakértő” választ is, de nem kell ilyen mélyre merülni az értelmezésében, mert kézenfekvő.

Horgolás közben, különösen, ha egyszerű, könnyen készíthető darabon dolgozol a fejed nem kong az ürességtől, mint ahogy azt sokan pihenés, kikapcsolódás címén gondolják erről.

Sőt, ilyenkor csak úgy áradnak ezek a folyamatosan keringő tennivalók, ötletek, tervek, néha még egy-egy megoldás is beugrik olyan problémákra, amelyek felett már régóta őrlődöm.

A legjobb, amit ilyenkor tehetek, hogy LEÍROM ezeket.

Ennek dupla haszna van, egyrészt meglesznek papíron, bármikor rá tudok pillantani, nem az agyam leghátsó polcáról kell kihalászni. Másrészt új, friss gondolatok kerülhetnek a helyükre, amire napról napra szükség is van.

Kíváncsi vagyok, gyakorlott horgolók, kötéssel foglalkozók, Ti mit gondoltok erről? Írjátok meg itt, a kép alatt!