Megszállottan szemétválogatós vagyok, a legapróbb csomagolást is igyekszem elkülöníteni, ha az papírból, műanyagból vagy üvegből van. Bárki vét e szigorú rend ellen a családból, személyes haragommal kell számolnia.

Röviden ilyen a hozzáállásom a szemétkérdéssel kapcsolatban, ezért is örülök, ha újrahasznosítható cuccok szivárognak be egy háztartásba. A konyha és a fürdő egy viszonylag „könnyű” terep, mert nagyon sok ilyen termék és ötlet közül (a megoldás szót nem szeretem leírni, de még hallani sem..) lehet válogatni.

Az egyik ilyen az arctisztítót korong, amely a pici vattapamacsokat helyettesítheti.

===

Itt van hozzá a videó, amely segít a horgolásban!

===

A legtöbb eldobható arctisztító a sminkeltávolítás áldozata, ezt tapasztalatból tudom. Emellett sok megy a kukába az arctisztítás, arcradírozás nyomán is. E kettőre simán tudunk megoldás horgolni némi pamutfonal, és hozzá passzoló horgolótű segítségével.

Milyen fonalból?

Pamutot emlegettem, de lehet kevert szálú pamut-akril, vagy bambusz, pamut-bambusz, sőt, a természetesség jegyében a len, vagy viszkóz tartalmú fonallal is be lehet nevezni a projektre.

A lényeg, hogy aszerint válassz fonalat és tűt, hogy milyen célra készíted a korongot a fenti két variáció közül. Ez három dolog miatt fontos!

A smink eltávolításához vékony fonal kell, hogy a szemfestéket, szemhéj tövébe rajzolt szemceruza vonalat könnyű legyen eltávolítani, az arctisztításhoz lehet vastagabbal is korongot készíteni.

A fonal vastagsága nem csak ebben játszik szerepet, hanem a méretét is befolyásolja. Ez kézenfekvő, hiszen vékony fonalból több kört kell horgolni, hogy megfelelő méretű korong készüljön, mint vastagabb fonalból.

A végére hagytam a praktikus okot. Számolnod kell azzal, hogy a vastagabb fonalból készült pamacs lassabban szárad. Ugye másnapra te is tiszta, száraz eszközt szeretnél, nem nyirkosat, hideget? Akkor használat után úgy kell gondoskodnod róla, hogy ez megtörténjen, a korong minél hamarabb megszáradjon!

Persze lehet több korongod is, 2-3 darab jó eséllyel váltja egymást, biztosan mindig friss darab kerül a kezedbe. Majd a cikk végén meglátod, erre ez az aktuális korong kínál majd egy nagyon egyszerű, akasztós kiegészítést!

Hogyan készül?

Magic ring, vagyis varázskör, rajta erp, vagyis egyráhajtásos pálcák. Ne fuss el, nincs semmi hókuszpókusz, a kör elnevezése arra utal, hogy egy szál megfeszítésével a dupla szálra horgolt pálcasor egycsapásra körré áll össze. A továbbiakban ezt a kört kell egyráhajtásos pálcákkal, vagyis erp-kel körbehorgolni, körönként más-más ritmusban. Ez annyit jelent a gyakorlatban, hogy minden új sorban eltérő számú pálcákkal kell bűvészkedni.

Itt, ebben a videóban megtalálod a magic ring, vagy varázskör receptjét, és végig is tudod követni!

Ha a körökkel eléred azt a méretet, amelyik szerinted jól áll a kezedben, állj le. Dolgozd el a szálakat, és készíts hozzá egy pici megkötőt, hogy a korong száradását meggyorsítsd. Ezzel fel tudod akasztani a fürdőszobában a szekrény fogantyújára, vagy a törölközőtartóra, és hamarabb lesz friss, száraz illata.

A megkötő horgolótű nélkül készül, egy hosszabb fonalszálat kell úgy megsodorni, hogy összetekeredjen, és a korong közepén átfűzve vagány fogója lesz új szépségápoló kis barátunknak.