Laza, könnyű horgolt körsál? A Croissant körsál relief pálcáival és pamut-akril mix fonalával egy remek ötlet!

horgolt körsál

Egy újabb horgolt körsál?

Jogos a kérdés, de megvédem magam!

Itt elsősorban KEZDŐ horgolók számára készülnek darabok, és egy körsál elkészítése szuper projekt számukra, viszonylag könnyű, és gyors első sikert ígérő feladat.

Mindamellett a fejlődés is cél.

Ha eddig sima, alap pálcákkal dolgoztál, itt az ideje megbolondítani az ismereteket egy kicsit! Ezzel csábít most az új horgolt körsál.

Milyen fonalból?

Ez a körsál nem véletlenül ilyen laza és könnyű, pamut-akril mix fonalból készült, 2 db, több, mint 300 m hosszú gombolyagra van hozzá szükség.

===
A Croissant horgolt körsál fonalcsomagját ITT találod!

===

A pamut nem arról híres, hogy melegen tartana, viszont remekül átereszti a levegőt, szellős érzést biztosít. A párja, az akril viszont hozza a formáját, melegen tart és jó tartást is ad a horgolt darabnak.

Horgolt körsál horgolása

A körsálat egy darabban, körben horgolva kell elkészíteni. Sorról sorra haladunk, azonos ritmustban, úgynevezett relief pálcákat készítve.

horgolt körsál
horgolt körsál

===

ITT a horgolt körsál digitális horgolási útmutatója!

===

Mi az a relief pálca?

Az alap egyráhajtásos, félpálca öltésekhez képest egyetlen eltérés van: a relief pálcát előre vagy hátra tűzve kell horgolni. Az alatta szereplő pálcát vagy elölről, vagy hátulról megkerülve, magára a pálcára kell ölteni az új pálcát.

Ezáltal a relief pálca kiemelkedik a síkból, apró, pici, a Croissant duci kifliformájára emlékeztető hurkokat vesz fel. Innen kapta a nevét a körsál.

Ezzel a pálca típussal kell beállni egy meghatározott ritmusara, és azt körről körre ismételve haladni.

Mivel viszonylag vékony fonallal, és kis méretű tűvel kell dolgozni, a körsál horgolása kitartást kíván.

Ezért időzítettem a téli időszakra, bármennyire sem igazán vastag, téli darabról van szó. Kell hozzá jópár bekuckózós este, délután, hogy a hordható darab elkészüljön.

Horgolós csomag

A Croissant körsálhoz két színben lehet fonalcsomagot választani.

Az egyik, személyes kedvencem ez az ezüstös, kékes szürke. Semleges, visszafogott árnyalat, de világos, élénk szín, jól variálható sok különböző színnel.

A másik a bézs, ami egy kicsit a teve szín felé hajlik. Ez hasonlóan semleges, de a melegebb típusból.