SZERETNÉL (AZONNAL) TÚLLÉPNI A SIMA PÁLCÁK HORGOLÁSÁN?

RÁJÖTTEM, HOGY NEM MINDENKI SZERET AZ ALAPOKTÓL ÉPÍTKEZNI. MEGTANULNI A PÁLCÁKAT, GYAKOROLNI KICSIT, EGYSZERŰBB MINTÁKKAL INDÍTANI…

EMLÉKSZEM, ÉN IS ILYEN VOLTAM, HA MEGLÁTTAM VALAMI SZUPER HORGOLT CUCCOT, NEM SOKAT GONDOLKODTAM RAJTA, VAJON MEG TUDOM-E CSINÁLNI. AZONNAL EL AKARTAM KÉSZÍTENI.

VAGY SIKERÜLT, VAGY NEM.

MINDENESETRE SOK IDŐT (ÉS FONALAT) SPÓROLTAM VOLNA MEG, HA VALAKI OLYAN RÉSZLETES LEÍRÁST TOL ELÉM, AMIVEL ELKERÜLHETEM A SOK KUDARCOT.

HA TE IS ILYEN MERÉSZ VAGY, AKKOR ITT A BEVÁLLALÓS PROJEKT, TOTÁLISAN RÉSZLETES ÚTMUTATÓVAL.

ELSŐ PILLANTÁSRA A BOGYÓK MIATT KOMPLIKÁLTNAK TŰNHET! Pontosan ezt gondoltam én is, mielőtt megtanultam volna elkészíteni őket.

Akármilyen variációban találkoztam velük, szabályos kör formát mutattak, amelyeket sima sorokkal kellett megszakítani, mert nagyon tömör felületet adtak.

A párna mintája tartalmazza a bogyókészítés ezen hagyományos alapjait, de ezek a bogyók kevésbé ducik, és  inkább oviálisak. Pont, mint egy dundi olajbogyó.

Az Olibogyó párna mintaegysége úgy lett megtervezve, hogy a méretezéstől kezdve a bogyók készítéséig minden lépés

  • könnyen elsajáítható
  • nagy léptékben lehet vele haladni
  • akár este, munka után, fáradtan  is készíthető, mert az első mintaegység a “tanulósor”, utána már az útmutató figyelése nélkül is mehet a munka.

Az útmutatóban az is részletesen le van írva, hogyan lehet ezt a mintát egy valódi darabra szabni, mi a méretezésének a praktikája.

HOGYAN LESZ AZ OLIBOGYÓKBÓL PÁRNAHUZAT?

A párna bármilyen fonalból elkészíthető, a hozzá való tűvel, és persze a színekkel is lehet variálni. Például bogyós sorok kontra sima sorok más-más színnel készülnek.

Adott párnához egy próbahorgolással méretet kell venni. Ezzel könnyen megállapítható, hogy mekkora kezdősorral kell indítani.

A bogyók (hívják bubble sticth-nek, nupp-nak, buboréknak is) csak egy része a mintának. Lehet őket alkalmazni a párna mindkét oldalán, vagy csak az előlapján is.

Mindenről az útmutatóban részletesen találsz információt!

MILYEN FONALBÓL?

Párnáról lévén szó, amely valójában egy használati tárgy – bár díszpárna – két fonaltípus közül érdemes választani. 

Az egyik a gazdaságos megoldás, amelyek közé tartoznak az akril és az akril-pamut, vagy akril-bambusz keverékek.

A másik csoport a speciális HOME kategóriájú fonalak. Zsinór, spagetti, szalagfonal, és az olyan poliamid, szövött felületű, (vagy bevont szálas) fonalak is, amelyek a prosiban szereplő horgolási darabon is látható.

Ezek vastagabbak, gyorsabb velük a horgolás, és rusztikusabb a látvány.

MENNYI FONAL KELL?

Ez a fonal típusától, a horgolótű méretétől függ, itt azok az adatok szerepelnek, amelyekkel ez a fehér, fotózott bemutatódarab készült.

  • 40 x 40 cm-es párnaalap,
  • 210 m 100% akril fonal,
  • 100 g/gombolyag,
  • 7-es tűvel horgolva.
  • A párna mindkét oldala olibogyós mintával készült, így
  • 2 teljes gombolyag.

KÉTFÉLE MÓDON IS A TIÉD LEHET!

(Ez a csomag 25% kedvezményt nyújt!)