Alkotnál, megvan minden hozzávaló, de hetek óta érintetlenül állnak a polcon, mert nem jutsz el odáig, hogy végre foglalkozz vele.

Van egy csomó cucc a kreatív boltból, alapanyagok a netről, gyakorlatilag bármit készíthetnél, amit elterveztél, de egyszerűen nem találsz rá időt, hogy nekifuss

Hogy van az, hogy mások ontják a fotókat a fórumokon az alkotásaikról, villognak a munkahelyükön a saját készítésű cuccokkal, workshopos élményeikről mesélnek, miközben te el sem tudod képzelni, hogy mikor lenne időd ilyesmire.

  1. Valójában a legnagyobb gond nem maga az alkotásra szánt idő megtalálása, hanem felvenni a harcot a macerás előkészületekkel.
  2. Az ebédlőasztalon gyakran hatalmas a káosz,
  3. a nappaliban már egy talpalatnyi hely sincsen szabadon, valahová ki kell pakolni,
  4. utána kell olvasni a konkrét hogyan csináld lépéseknek.
  5. Mire hétköznap ilyen startra kész állapotokat teremtesz, már hulla fáradt vagy, késő van, és inkább hagyod a fenébe az egészet.

Nem csoda, hisz egész nap mész, mint a meszes, a munka mellett ezer elintéznivaló vár, este, mosogatás után kimerülten csúszol szét a kanapén, a hétvége pedig már a családé.

Ne hagyd, hogy ez a sűrű menetrend falat állítson eléd, van az a hobbi, ahol csak fel kell venni a fonalat!

Ha te is küzdesz a fenti DIY akadályokkal, akkor jó hír, hogy a horgolás neked való! Ez pont arra jó, hogy a hétköznapokba csempéssz vele egy kis alkotást!

Rövid etapok, zéró előkészület, és egyátalán nem hagy kupit maga után. Helyette saját készítésű cuccokat garantál, miközben olyan nyugis időtöltés, amely során össze tudod szedni a gondolataidat, megtervezheted a másnapi teendőket, ötletek és megoldások pattanhatnak ki a fejedből. 

Várj! Két fenntartásod is lehet az olvasottakkal kapcsolatban!

  • A köztudatban a horgolás, annak ellenére, hogy újra hasít, mint trend, még mindig nagyis elfoglaltságként van megbélyegezve.

  • Tévesen! Csak nézz be egy mai, modern fonalboltba, webshopba, ez már egy idejét múlt meglátás. Le fog esni az állad, olyan elképesztő a kínálat, nyoma sincs a ’80-as évek szépia árnyalatainak!

  • Mi van a technikával? Meg kellene tanulni az alapokat, szerezni kell fonalat, meg tűket, és egyébként is hogyan kell horgolni?

  • Ez benne a legjobb: ezt mind ki tudod váltani egy praktikus PAKK segítségével, amely tartalmazza a hozzávalókat, a végletekig részletezett szöveges útmutatót, fázisfotókkal kirakott prosit és tucatnyi videót az egyes lépésekről. Neked csak követned kell ezeket, és a végére nem csak egy (vagy több) saját darabod lesz, de a gyakorlást is letudhatod, és így a következő projekthez már több tapasztalatod lehet.

Belevágsz?